У громадах Маневиччини захворюваність на COVID-19 зросла на 43 відсотки

26 Березня 2021, 17:09
Фото ілюстративне 2876
Фото ілюстративне

У Маневицькій громаді можуть ввести додаткові карантинні обмеження в різних сферах.

Про це повідомили в Маневицькому управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Читайте також: На Маневиччині – дев'ять нових випадків коронавірусу

Захворюваність на коронавірусну інфекцію за період з 1 по 24 березня на території Маневицької, Колківської та Прилісненської об’єднаних територіальних громад зросла на 43 відсотки й складає 108 випадків за поточний період березня проти 62 захворювань за лютий.

Також для двох громадян коронавірусна хвороба завершились летально. Найбільше випадків захворювань реєструють на території Маневицької територіальної громади.

Довідково: загалом в 10 областях епідемічна ситуація з коронавірусної хвороби залишається досить складною, карантинні обмеження в цих областях відповідають червоному рівню епідемічної небезпеки, ще 13 областей, в тому числі та Волинська віднесені до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

На разі діє ряд протиепідемічних обмежень, зокрема:

  • Забороняють проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти), такі заходи повинні проводити тільки за участю вихованців однієї групи чи учнів одного класу без глядачів
  • Забороняють проводити дискотеки, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проводити святкові заходи, бенкети, майстер-класи, публічні події тощо
  • Всі заклади, які приймають відвідувачів (магазини, ресторани, кафе, бари,  перукарні, тощо) повинні забезпечити маркування для  дотримання дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра, засоби індивідуального захисту для працівників (захисні маски або респіратори), централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни) та обслуговувати відвідувачів за умови правильно одягнутої маски чи респіратора.
  • Також всі заклади, які приймають відвідувачів, включаючи й офісні приміщення, бібліотеки та інші зобов’язані здійснювати щоденну ранкову оцінку стану здоров’я всіх працівників зі здійсненням термометрії тіла та внесенням відомостей до журналу контролю стану здоров’я працівників, також необхідно здійснювати кожних дві години дезінфекцію контактних поверхонь (ручок дверей, кранів умивальників, прилавків)  та щоденну загальну дезінфекцію приміщень  із внесенням відомостей про проведені заходи до спеціального журналу.  Орієнтовні форми таких журналів надаємо нище.
  • Проводити масові заходи (концерти, тематичні вечори та інші заходи розважального, соціального чи релігійного характеру). Допускають участь не більше однієї особи на 4 метри квадратних площі будівлі або території (якщо захід проводять на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі.
  • Перевезення громадським транспортом здійснюють в кількості пасажирів, що відповідає кількості місць для сидіння.

Відповідальність за допуск відвідувачів чи роботу працівників закладів без правильно вдягнутої маски чи респіратора покладають на власників (керівників) закладів та накладають у вигляді фінансової санкції в розмірі від 3400 до 5100 гривень відповідно до статті 46 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Адміністративну відповідальність несуть і наймані працівники закладів за невиконанням протиепідемічних правил за статтею 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення  в розмірі від 17 до 425 гривень.

У Держпродспоживслужбі закликають дотримуватись протиепідемічних заходів, що дасть змогу уникнути адміністративної відповідальності, а головне – побороти пандемію коронавірусної хвороби.

Коментарі
27 Березня 2021, 17:22
Неправильна статистика пишіть що 75% так швидше буде все двигатись бо вже ці казкі поперек горла стоять <br/>Більше нема прощо писати куди не глянь скрізь одна корона
27 Березня 2021, 17:24
Напишіть як легальна фірма бурштин краде <br/>Весь ліс перерила <br/>Де надходження до бюджету ?<br/>Ще треба щоб держава заплатила бо вони понесли збиткі <br/>Цеж смішно
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024