Волинян ошукали через інтернет на 24 тисячі гривень

08 Квітня 2021, 12:46
Фото ілюстративне 2157
Фото ілюстративне

Волинянка, яка продавала через мережу весільні сукню, перейшла за фішинговим посиланням для того, аби оформити доставлення, ввела персональні дані, і з її картки автоматично зняли понад 11 тисяч гривень.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Така ж ситуація сталася з іншим волинянином, який продавав запчастини до автомобіля. Замість заробітку чоловік втратив майже 2 тисячі гривень. Шахрай-покупець надав потерпілому хибне посилання на фішинговий сайт та заволодів грошима.

Читайте також: Маневичан ошукали на 33 тисячі гривень

Також в аналогічний спосіб, зокрема, через перехід за посиланням на фішингові сайти, двоє волинян втратили понад 11 тисяч гривень. Купували потерпілі автозапчастини та комп’ютерну техніку.

У поліції застерігають волинян та надають декілька порад, як не стати жертвою інтернет-шахраїв:

  • Здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;
  • Зверніть увагу, що сайти, які приймають платежі, мають бути захищеними. Для цього в назві має бути https:// та значок «замочок»;
  • Ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг.
  • Ніколи не переходьте за посиланнями, які вам скидають потенційні продавці-покупці.

Читайте також: Правоохоронці розповіли жителям Маневиччини, як не стати жертвою шахраїв

Якщо ж ви потерпіли від шахраїв, негайно повідомте про це у поліцію.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024