Колківські лісники упорядкували польське поховання часів Другої світової війни

30 Квітня 2021, 18:36
Колківські лісівники упорядкували польське поховання часів Другої світової війни 1457
Колківські лісівники упорядкували польське поховання часів Другої світової війни

Напередодні поминальних днів, працівники Колківського лісового господарства упорядковують могили часів Першої та Другої світових воєн, які знаходяться в лісових масивах. 

Про це повідомили на сторінці ДП «Колківське лісове господарство» у фейсбуці.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Про історію одного із поховань пам’ятають жителі села Рудники. За спогадами місцевих жителів, у 1942 році польське поселення Обурки спалили, а всіх його мешканців розстріляли. В урочищі Обурки було 22 сім'ї поляків.

Читайте також: Кривий ліс під Колками: чому покручені сосни і що вони лікують

«Сюди приїхала німецька поліція і оточила це польське поселення. Всіх зігнали в одну клуню і розстріляли. Коли поляків розстріляли, то жителів села Рудники з підводами пригнали на Обурки. Одним доручили вивозити польське майно в Колки, а іншим було дано завдання закопати трупи в урочищі Обурки, де і зараз є їх могила», – йдеться у дописі.

У 1944 році, Комісія для розслідування злочинів склала список вбитих – це імена 23 чоловіків та 25 жінок. Із загальної кількості вбитих – 20 становили діти у віці 15 років.

Читайте також: Монастир у старосільському лісі: як живуть монахині у колишній військовій частині

«Ніхто тоді не знав причини цієї трагедії. Лише пізніше стали говорити про те, що ніби урочище Обурки було місцем, де збирались поляки з інших поселень, що ніби вони мали заховану зброю і свою підпільну організацію», – йдеться у дописі.



Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024