У Маневицькій громаді завершили весняне обстеження доріг: результати

01 Травня 2021, 10:23
Фото ілюстративне 1742
Фото ілюстративне

На Волині завершили весняне комісійне обстеження доріг державного значення – міжнародних, національних, регіональних та територіальних.

Про це інформують у пресслужбі Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Його провели працівники служби спільно з представниками відділу безпеки дорожнього руху обласного управління патрульної поліції та підприємств, що забезпечують експлуатаційне утримання цих автошляхів – ДП «Волинський облавтодор», ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» та ПрАТ «Ковельське ШБУ № 63».

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

З настанням сприятливих погодних умов на окремих дорогах вже стартували ремонтні роботи. На сьогодні дорожники працюють на об’єктах капітального або поточного середнього ремонтів на автошляхах М-19, Т-03-02, Т-03-06, Т-03-11. У планах поточного року відновлення доріг М-07, Н-22, Р-15, Р-14, Т-03-01, Т-03-05, Т-03-08, Т-18-02, Т-18-06.

Читайте також: У Колках відремонтують окрему ділянку дороги

На найбільш зруйнованих відрізках ряду територіальних доріг дорожнє покриття відновлюють у рамках поточного дрібного ремонту. На ділянках шляхів, що не потрапили в цьогорічний перелік об’єктів ремонту, активно проводять роботи з ліквідації вибоїн дорожнього покриття. У місцях проведення дорожніх робіт спільною комісією здійснили перевірку їх облаштування на відповідність вимогам ДСТУ 8749:2017, недоліків не виявили.

Обстеження показали, що на проїзній частині шляхів, які давно не ремонтувались, спостерігають значне утворення деформацій дорожнього покриття. Зокрема, зафіксували понад 18 тисяч квадратних метрів вибоїн та викришування на площі 28 тисяч квадратних метрів.

На понад 600 кілометрах шляхів потрібно поновити дорожню розмітку та зрізати чагарники у смузі відведення більше сотні кілометрів доріг. Також у списку недоліків – відсутність 966 дорожніх знаків та 1020 сигнальних стовпчиків. Усувати недоліки, які виявили під час весняного комісійного обстеження, будуть в межах коштів, що спрямовують на експлуатаційне утримання автошляхів.

Читайте також: У Маневицькій громаді обстежують дороги державного значення

Залишається актуальною проблема самовільного встановлення рекламоносіїв та інша незаконна діяльність в смузі відведення автошляхів, найпоширеніша з яких – скидування сміття на узбіччях чи в придорожній смузі. Такі порушення також потрапили в поле зору комісії.

Під час перевірки стану доріг особливу увагу приділили відремонтованим ділянкам, по яких не минув наданий підрядником гарантійний термін. Ямковості чи інших недоліків у стані проїзної частини не виявили. Відмітили й задовільний стан ділянок доріг М-07 та М-19, які востаннє відновлювались поточним середнім ремонтом 10 років тому у рамках підготовки в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012.

Наступне таке комісійне обстеження проведуть восени.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром