У Маневичах знижували рівень дитячого травматизму та смертності від аварій

06 Травня 2021, 12:28
Фото ілюстративне 2160
Фото ілюстративне

У Громадській організації «Довіра» завершили реалізацію проєкту «Флікер» – ефективний  засіб особистої безпеки пішоходів.

Маневичани хотіли знизити рівень дитячого травматизму та смертності від аварій шляхом підвищення освіченості дітей у питаннях правил дорожнього руху та  популяризували використання світловідбивних елементів серед пішоходів та велосипедистів.

Читайте також: Як у Маневичах реалізовують проєкт «Медицина без барʼєрів»

«На жаль, в Україні світловідбивні елементи не користуються популярністю ні у велосипедистів, ні в пішоходів. Так само, не часто їх носять і діти. У родині не жалкують часу на те, щоб навчити читати або малювати, відправити його у всілякі гуртки, але рідко знаходять п'ять хвилин в день, півгодини в тиждень, щоб навчити дитину уникати нещасного випадку, особливо на вулиці. Світловідбивач на одязі – на сьогоднішній день реальний спосіб вберегти дитину від травм на неосвітленій дорозі. Для батьків повинен бути принцип «Роби, як я». І якщо батьки будуть носити світловідбивачі то приклад батьків буде значно ефективнішим, ніж сотні разів повторені слова», – каже керівниця організації Наталія Шишолік.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

В рамках проєкту придбали матеріали: фетр, світловідбивну плівку, світловідбивну стрічку, ножиці. Діти змогли пофантазувати й виготовили флікери у вигляді квітів, привидів, сови, долоньок та розмістили їх на рюкзаку. Також з березня по квітень провели 5 майстер-класів із виготовлення флікерів.

В проєкті взяли участь понад 80 дітей, а саме:

  • Учні 5-А та 5-Б класів, Маневицької загальноосвітньої школи 1-3 ступенів 2 – гімназії;
  • Вихованці Маневицького центру творчості дітей та юнацтва;
  • Учні 4-В класу Маневицького ліцею №1 імені Андрія Снітка;
  • Учасники ГО «Осіб з інвалідністю Довіра».

Провели додатковий майстер – клас для учнів 7-А класу в рамках місячника здорового способу життя, який відбувався в Маневицькому ліцеї №2.

Також Залучили понад 10 волонтерів (вчителі, керівники гуртків, бібліотекарі). Роздали 70 флікерів – браслетів.

Кожна школа отримала лепбук – «Правила дорожнього руху Безпека на дорозі НУШ Ранок Весела подорож Вивчаємо дорожні знаки», що має допомогти вчителям в подальшій роботі з дітьми.

Кожній групі учасників роздали книги про безпеку на дорозі «1000 та 1 поворот», «Відповідальні батьки (курс з безпеки дорожнього руху)».

«Щиро дякуємо усім хто долучився до реалізації проекту, а дітям за активну участь, позитивні емоції, гарні ідеї, та дружбу», – додала Наталія Шишолік

Проєкт реалізують за підтримки ГО «Молодіжна платформа» та Британської Ради в Україні в рамках проєкту «Активні громадяни». 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024