«Волиньприродресурс» поверне фірмі Коломойського 62 мільйони гривень

15 Червня 2021, 13:21
Ігор Палиця 1890
Ігор Палиця

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» поверне київському ТОВ «Завод «Ізумруд» 62 мільйони гривень за отримані дозволи на видобуток бурштину на Волині.

Про це за матеріалами розслідування журналіста Євгена Міклушки на телеканалі «Еспресо» пише ГІТ.

«За останні роки вартість бурштину на ринку обвалилася втричі. Тому «Ізумруд» ініціював розірвання договору з комунальниками. Гроші незабаром доведеться повертати», – повідомив журналіст.

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» створили наприкінці 2016 року з ініціативи тодішнього голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, бізнес-партнера олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте також: У Маневичах просили підтримати угоду розвідувальних та видобувних робіт на бурштинових ділянках

Вже на початку 2017 року «Волиньприродресурс» отримав чотири спецдозволи на видобуток бурштину на 52 гектарах на території Маневиччини. За них заплатило київське ТОВ «Завод «Ізумруд», що підконтрольне фінансово-промисловій групі «Приват» Ігоря Коломойського.

Посадовці Державної служби геології та надр України видали спеціальні дозволи «Волиньприродресурсу» без аукціону. За це на них порушили кримінальну справу.

Ігор Палиця на пресконференції 7 вересня 2017 року заявив:

«І правильно, що було сплачено цих 62 мільйони, тому що ми боремося за мільярди, десятки мільярдів. Но й тут ми змогли зекономити гроші обласного бюджету».

Тепер ці гроші комунальне підприємство змушене віддати.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

До речі, позов до суду на повернення родовищ у власність держави прокурори надіслали на місяць пізніше встановленого законом терміну. І всі суди, аж до Верховного суду України, відмовилися скасовувати «Волиньприродресурсу» ліцензії. А вже  з березня 2019 року «Волиньприродресурс» відновив діяльність.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024