У Прилісненській громаді кажуть, що їм оголосили війну

17 Червня 2021, 14:55
Бурштин 2158
Бурштин

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» хоче взяти у безоплатне використання бурштиновмісні земельні ділянки та надіслало відповідне клопотання з власним проєктом угоди Прилісненській сільській раді.

Про це повідомили на сторінці громади у фейсбук.

У Прилісненській сільській раді винесли це питання на розгляд сесії та запросили на цю сесію керівника КП «Волиньприродресурс» Анатолія Капустюка, до якого в представників та жителів громади було чимало запитань. Як повідомили у громаді, він проігнорував запрошення та питання розглядали без його присутності.

Читайте також: «Волиньприродресурс» поверне фірмі Коломойського 62 мільйони гривень

Прилісненська громада запропонувала свої умови надання у користування бурштиновмісних земельних ділянок і хоче встановити за це користування відповідну плату. 

«КП «Волиньприродресурс» таке рішення не влаштовує і вони надсилають лист, де погрожують кримінальними справами та вказують, що робити жителям громади на своїй землі. Після цього приїздить знімальна група «Аверсу» та знімає замовний сюжет», – ідеться в повідомленні.

У громаді також повідомили, що депутатів схиляли порушити закон та який порушили, можливо самі того не розуміючи — сусіди маневичани. 

Також у громаді повідомили, що у своєму клопотанні комунальне підприємство посилається на статтю 97-1 Земельного кодексу, але не показує дуже важливу частину цієї статті, пробуючи ввести в оману депутатів та працівників Прилісненської громади (на фото).

Довідково: Стаття 97-1. Обов’язки користувачів бурштиноносними надрами, що проводять розвідувальні роботи та/або видобування бурштину.

1. Власнику спеціального дозволу на користування бурштиноносними надрами дозволяється використовувати земельну ділянку на підставі угоди про проведення розвідувальних та видобувних робіт, що укладається із власником землі та/або за погодженням із землекористувачем, із обов’язковим затвердженням оцінки запасів у встановленому законодавством порядку після проведення геологічного вивчення на відповідній ділянці бурштиноносних надр. Типова форма угоди затверджується кабінетом міністрів України.

Через те, що станом на 16 червня 2021 року типову форму угоди про проведення розвідувальних та видобувних робіт не затвердили в Кабінеті Міністрів України, то всілякі дії з укладання таких угод є незаконними.

Читайте також: У Маневичах просили підтримати угоду розвідувальних та видобувних робіт на бурштинових ділянках

У Прилісненській сільській раді кажуть, що вони за легальний видобуток бурштину, в тому числі КП «Волиньприродресурс» і готові співпрацювати з будь-якими інвесторами, що отримали ліцензію. 

«Разом з тим ми повинні дбати за наповнення бюджету громади від такого видобутку, а не отримувати крихти зі столу, щоб потім ходити з протягнутою рукою на поклони до високих чинів. Якщо вас зацікавила дана тема та маєте бажання ознайомитись із відповідними документами – звертайтесь в Прилісненську громаду, ми люб’язно їх надамо», — додали в повідомленні.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром