Оцінили фінансову спроможність Прилісненської ОТГ

11 Вересня 2017, 15:37
1905

Експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні здійснили детальний аналіз фінансової діяльності органів місцевого самоврядування та підготували розширений моніторинг фінансової спроможності 366 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) у розрізі кожної з областей за підсумками першого півріччя 2017 року.

Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ поінформувала, що моніторинг надає можливість оцінити поточний стан та потенціал кожної громади в частині її фінансової спроможності, проаналізувати ефективність використання наявних ресурсів та визначити пріоритети подальшої діяльності у нарощуванні дохідної частини бюджету та оптимізації напрямків використання наявних коштів.

Аналіз здійснено за такими показниками:

  • обсяг власних доходів ОТГ на 1 мешканця та динаміку їх збільшення;
  • рівень дотаційності бюджетів (питома вага базової/реверсної дотації у доходах);
  • обсяг капітальних видатків на 1 мешканця;
  • питома вага видатків на утримання службовців в ОТГ у власних ресурсах громади (без трансфертів) та співвідношення службовців і кількості жителів на 1 службовця.

Проаналізували показники й Прилісненської ОТГ.

Виходячи із чисельності населення ОТГ, загальний рейтинг позначили відповідними кольорами.



Загалом по Волинській області, із розрахунку на 1 мешканця, середній показник надходжень власних доходів на 1 жителя 15-ти ОТГ збільшився на 551 гривень та склав 942,1 гривні.

Виходячи з фінансових ресурсів ОТГ за перше півріччя 2017 року змогли спрямувати кошти на проведення капітальних видатків в сумі 5655,7 тисяч гривень, що в розрахунку на 1 жителя становить 66 тисяч гривень.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024