У Маневичах будуть відловлювати безпритульних тварин

23 Липня 2021, 16:42
У Маневичах відловлюватимуть безпритульних тварин 1651
У Маневичах відловлюватимуть безпритульних тварин

Будуть стерилізувати та повертати тварин на попереднє місце перебування, або без такого повернення.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

За зверненнями жителів з приводу безпритульних тварин прийняли рішення укласти договір між ФОП Ткачук Богданою Богданівною та відділом капітального будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Маневицької селищної ради на послуги по відлову безпритульних (бродячих) тварин.

Читайте також: Жителі Маневиччини отримали штрафи від екоінспекторів за порушення законодавства

Не повертатимуть агресивних та невиліковно хворих, цуценят до трьох місяців, яких прилаштували у сім’ї з території виконавця послуг.

Довідково: відповідно до статті 180 Цивільного кодексу України тварини є особливим об’єктом цивільних прав, на яких поширюється правовий режим речі, тобто собака є майном, об’єктом права власності. У статті 12 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» визначили, що шкода, яку заподіяли особі або майну фізичної особи, а також шкода, яку заподіяли майну юридичної особи твариною, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує.

Отже, якщо у собаки є господар, то він і нестиме відповідальність за напад такої тварини на людину (адміністративну, цивільну, а у деяких випадках і кримінальну).

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром