Рецепт борщу із квашеними яблуками від домогосподарки. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

15 Серпня 2021, 15:50
Фото ілюстративне 1325
Фото ілюстративне

Жителька Маневич Ганна Рибачук розповіла, як приготувати борщ із квашеними яблуками.

Маневичанка каже, що двох однакових борщів навіть в одного кухаря не вийде. Через ту причину, що в Україні у кожної господині свій рецепт, а то й кілька.

«Маю мороку кожен ранок: що зварити синові їсти? Він каже, що йому однаково що, він у мене все їсть, головне аби свіже. А мені ж як мамі його здивувати якось приємно хочеться, от і згадала якось про свій особливий борщик», — розповідає Ганна.

Читайте також: Кухня на Районі: ароматна домашня бабовка від кулінара Павла Гонди

Отже, для приготування вам потрібні наступні інгредієнти:

  • 200 грамів квашених яблук
  • 250 грамів буряків
  • 400 грамів картоплі
  • 300 грамів свіжої капусти
  • 1 цибулина
  • 4 столових ложки сметани
  • 3 столових ложки вершкового масла
  • 1 столова ложка оцту
  • 1 чайна ложка пшеничного борошна
  • Сіль та перець на смак
  • Лавровий лист та зелень.

Зварити з кісток бульйон та процідити його. Зразу після цього, почистити картоплю, нарізати та покласти до бульйону. Повторно довести до кипіння. Нарізати соломкою буряки. Порізати яблука на шматочки (без серцевини), затушкувати їх до напівготовності та додати до них вершкове масло, бульйон й оцет. 

Пошаткувати свіжу капусту та разом із пасерованою цибулею, пасерованим борошном розвести бульйоном та посолити. Заправити перцем, лавровим листом і варити до готовності.

Вже за столом, у тарілку з борщем додати сметану й дрібно нарізати зелень петрушки.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024