Рудники: селяни відсвяткували Престольне свято

15 Жовтня 2017, 11:45
5455

Мешканці села Рудники відсвяткували Престольне свято у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Рудниківська церква була побудована коштами і руками самих прихожан і освячена 1908 року архієпископом Волинським і Житомирським Антонієм. Дерев’яна церковна споруда, що має вигляд хреста. Храм пережив дві війни і вцілів навіть тоді, коли село було спалене, – йдеться на сайті Колківського благочиння.

У різні часи у храмі служили 10 священиків, двоє з яких були репресовані. На стінах церкви є зображення, написані іконописцем Варварою Шушкевич, яка також була репресована і померла на Брянщині. У 1962 році храм був закритий. Але люди не відавали ключі радянській владі і понад 20 років самі проводили богослужіння у свята, навіть коли не було священика. У 1988 році храм був відкритий одним із перших на території Волині.

Цього року заквітчаний храм та його подвір'я заповнили численні прихожани та паломники. Співслужити настоятелю прот. Віктору Бугайчуку зібралися аж тринадцять священиків запрошених на свято. Торжество служіння Богу доповнили три місцеві хори. У часі очікування Св. Причастя богомольців порадували своїм співом діточки юного хору під керівництвом матінки-настоятельниці Неоніли. Урочисту Божественну Літургію очолив прот. Петро Яночко з с. Боровичі, а зі словом проповіді до присутніх звернувся свящ. Віктор Обдир, клірик Ківерцівського благочиння.

 На хрестній ході усім священикам вручили особливі квіткові композиції – створені з опалого осіннього листу.

По завершені хрестного ходу усіх присутніх настоятель і духовенство привітали зі святом Покрови Божої Матінки і чоловіків з Днем захисника Батьківщини , а хори проспівали Многоліття.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024