Маневичанин пропонує позбавити Антона Бринського звання почесного громадянина Луцька

20 Жовтня 2017, 17:36
1781

Маневичанин Антон Романюк  запропонував позбавити звання почесного громадянина міста Луцька партизанського командира Антона Бринського.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 20 жовтня, – пишуть Волинські Новини.

Хлопець раніше зареєстрував таку петицію на сайті єдиних місцевих петицій.

Представники Волинської обласної організації ветеранів України, своєю чергою, виступають категорично проти такої ініціативи, адже на їхнє переконання біографію Бринського належно не дослідили, аби приймати такі категоричні рішення. Тож історію не потрібно переписувати, адже в такому разі, як запевняють ветерани, Україні залишиться історія виключно, починаючи з 2014 року.

Голова комісії Микола Федік відзначив, що в Україні настав час позбавитися радянського минулого, аби українська молодь виховувалася на націоналістичному підґрунті.

«Ми маємо виховуватися на прикладах українських героїв, а не радянських, аби усвідомлювати свою національну приналежність», – сказав Микола Федік. Також він нагадав, що Антон Бринський організовував каральні акції направлені проти українського населення.

Керівник юридичного департаменту міської ради Наталія Юрченко розповіла, що особу можуть позбавити звання почесного громадянина рішенням, прийнятим на сесії міської ради, у випадку, якщо ця особа дискредитує звання почесного громадянина.

Наталія Юрченко підкреслила, що підстав для позбавлення Антона Бринського звання почесного громадянина Луцька юридичний департамент не виявив. 

Тож підстав позбавляти для такого рішення немає.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024