Послугами Дія.Бізнес скористалися понад 1,2 мільйона українців

23 Жовтня 2021, 15:00
Послугами Дія.Бізнес скористалися понад 1,2 мільйона українців 613
Послугами Дія.Бізнес скористалися понад 1,2 мільйона українців

Мінцифри розвиває підприємництво в Україні. Для цього вже півтора року працює проєкт Дія.Бізнес. Він містить дві складові – портал та офлайн-центри. 

За час існування проєкту послугами Дія.Бізнес скористалися вже понад 1,2 мільйона українців і отримали понад 5 тисяч безкоштовних консультацій. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Загальний рівень задоволеності підприємців від консультацій становить 91%.

«Для початківців відкрити власну справу в Україні буває складно. Більшість новачків дізнається про деталі ведення бізнесу на власному досвіді. Консалтинг — це можливість зробити крок уперед, дізнатися усю необхідну інформацію та отримати підказки куди рухатися далі. Раніше в Україні не було місця, куди підприємці могли б звернутися за цим. Саме тому півтора року тому ми створили проєкт Дія.Бізнес, який перекладає мову спілкування між підприємцем та державою простою і зрозумілою», – зазначив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Портал Дія.Бізнес — це one stop-shop для підприємців малого та середнього бізнесу, де кожен може отримати актуальну для бізнесу інформацію. Тут доступні консультації із понад 65 різних напрямків, а також безкоштовна онлайн-школа для підприємців. Портал — ідеальний старт для тих, хто лише планує почати свою справу або хоче покращити свої навички та знання в окремих сферах.

Читайте також: Перші у світі: в Україні електронні паспорти прирівняли до звичайних

Крім того, Мінцифри будує мережу центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес по всій Україні. Це сучасні та комфортні локації, де бізнес може отримати безоплатні консультації, навчатися, шукати інвесторів, а також тестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації перед виходом на ринок.

Вже працюють 7 центрів Дія.Бізнес — у Харкові, Миколаєві, Черкасах, Одесі, Полтаві, Ужгороді, на базі КНУ ім. Т. Шевченка. Також скоро з’являться у Кривому Розі, Бучі, Тернополі та Кременчуці. Загалом центри Дія.Бізнес вже відвідало понад 17 тисяч осіб.

«Ми комплексно і системно підходимо до підтримки підприємництва в Україні. Запускаємо зручні онлайн-сервіси для підприємців, розвиваємо інфраструктуру підтримки підприємців по всій Україні, започаткували підприємницьку освіту в університетах, навчаємо підприємництву зі шкільної парти», — підкреслила заступниця міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Мінцифри також будує системний підхід до підприємницької освіти. На порталі Дія.Бізнес є Національна онлайн-школа для підприємців, де доступні освітні курси онлайн на різні теми. Щомісяця тут з’являються нові освітні серіали.

Одна з цілей Мінцифри — побудувати країну підприємців. Проєкт Дія.Бізнес — ефективний інструмент для досягнення цієї мети. Він допомагає не тільки новачкам-підприємцям, а ще й вже успішним бізнесменам розвивати та масштабувати свою справу.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024