У Маневичах молодь вчили писати проекти

01 Листопада 2017, 11:05
4077

У НВК «Маневицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2-гімназія» відбувся  семінар-треніг «Активні громадяни», який проходив 28-29 жовтня.

У цій програмі Британської ради участь взяли учні старших класів із двох шкіл Маневич.

«Ми навчаємо і підштовхуємо діток до того, яким чином вони мають написати проект. Влаштовуємо кілька різноманітних днів, які включають в себе чотири модуля. Так вони пізнають себе, комунікують один з одним. Опісля ми їм розповідаємо про проектний менеджмент, а вони вчаться писати проекти. По закінченню цього семінару-тренігу їм дається дедлайн, коли вони вже мають подати свої роботи», – розповіли фасилітатори Ірина Гаранчевська та Микола Волочай.

Також  вони повідомили, що кількість проектів, які можуть виграти, необмежена. Якщо вони відповідають стандартам та програмі Британської ради, то отримати фінансування можуть всі і, відповідно, навпаки.

«Зараз ми працюємо зі школярам, і, мабуть, їм важче буде даватися саме проектна частина. Але основна мета – це активізувати учасників, дати їм зрозуміти, що є можливості розвиватись», – каже Ірина.

Хоч семінар відбувався і у вихідні дні, але близько 30-ти учнів радо приходили до школи та йшли звідти з позитивними враженнями.

«Я взяла участь у цьому тренінгу, бо мене дуже зацікавило те, що нам мали допомогти визначити себе як особистість у суспільстві, навчити писати проекти, тобто зробити щось для свого селища. Сподобалось те, що робота була груповою і, так як ми не всі знали один одного, то мали чудову можливість познайомитись з іншими учасниками.

Нас поділили на чотири групи і сказали написати 30 мрій проектів, навіть якщо їх неможливо реалізувати. Із них мали виділи 4-5 основних (найцікавіших), а пізніше ми вибирали якийсь один. Дві групи зійшлись на думці, що потрібно на території Маневич поставити контейнери для роздільного сміття. Ну а наша група придумала проект Party bus, аби в цьому автобусі можна було проводити вечірки. Хоч наша ідея не спрямована на екологію селища, як в інших групах, але нам сказали, що це все рівно дуже круто і в нас є всі шанси отримати на це фінансування», – розповіла учасниця проекту Яна Іщик.




1



1




1















 

Коментарі
03 Листопада 2017, 09:13
Молодці! Нарешті і до Маневич дійшли "активні містяни". А далі буде?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром