У громадах Волинської області зареєстрували 700 фермерських господарств

18 Листопада 2021, 15:00
Фермерство 515
Фермерство

Команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Волинській області спільно з управлінням агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації організувала інформаційну сесію для волинських громад.

Як повідомляють у регіональному офісі, на заході обговорювалися можливості для розвитку  сільськогосподарського та аграрного сектору в громадах Волині.

«Приємно, що ми маємо надійних партнерів, які завжди готові спілкуватися з територіальними громадами Волинської області. У сьогоднішніх умовах громади борються та конкурують за ресурси. У них часто виникає питання, де брати нові ресурси для реалізації запланованих проєктів. Сьогодні ми говоритимемо багато про земельні ресурси у контексті їх ефективного використання представниками аграрного сектору в територіальних громадах», – підкреслив Анатолій Пархом’юк, керівник Регіонального офісу U-LEAD у Волинській області.

За інформацією Юрія Горбенко, начальника управління агропромислового розвитку Волинської ОДА, у Волинській області зареєстровано 700 фермерських господарств, які впроваджують свою діяльність в громадах.

Тільки за минулий рік в області зареєструвалися 100 фермерських господарств, з яких 46 – сімейні фермерські господарства у формі ФОП.

Читайте також: Фермери отримають допомогу на зрошення земель

Юрій Горбенко розповів про преференції щодо розвитку підприємництва у сільській місцевості, включаючи огляд основних державних програм підтримки. Так, сімейні фермерські господарства можуть отримати від держави по 5 тисяч гривень за кожен гектар землі, яка обробляється, але не більше 100 тисяч гривень.

Також учасники заходу мали можливість дізнатися про діяльність дорадчих служб з підтримки аграріїв, які діють в області та Україні. Загалом фахівці управління агропромислового розвитку Волинської ОДА презентували ключові можливості для розвитку сільського господарської галузі в громадах області.

«Дякуємо команді Волинського регіонального офісу U-LEAD за сприяння у проведені заходів в такому форматі. Для нас важливо мати майданчики для комунікації з територіальними громадами області. Наша область аграрна, ми повинні разом сприяти розвитку цього напрямку. Сподіваюся, що такі зустрічі будуть частішими, щоб громади були краще поінформовані про можливості для розвитку аграрного сектору», – зазначив Юрій Горбенко.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39