Програма шостого West Media Forum: виступить 25 спікерів з п'яти країн

24 Листопада 2021, 11:15
Програма шостого West Media Forum: виступить 25 спікерів з п'яти країн 863
Програма шостого West Media Forum: виступить 25 спікерів з п'яти країн

Цьогорічний форум відбудеться у Луцьку 26-27 листопада під лейтмотивом «Правді потрібні медіа» і буде доступний в режимі онлайн на Facebook-сторінці форуму.

У програмі заплановані виступи журналістів та редакторів національних та локальних медіа, а також приєднаються онлайн спікери з Франції, Нідерландів, Литви та Польщі. 

Для того, щоб отримувати сповіщення про початок трансляцій, а також отримувати актуальні розсилки, потрібно зареєструватися за посиланням.

З погодинною програмою West Media Forum-2021 можна ознайомитися на офіційному сайті події.

Перша частина форуму у п'ятницю, 26 листопада, присвячена темі «Інформаційні загрози в Україні та ЄС: роль локальних медіа». Початок о 14:00.

З вітальними словами виступлять голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас та директор CID Media Group Ігор Денисевич.

У блоці «Дослідження» виступлять:

  • Олена Дуб, журналістка, медіаконсультантка, співзасновниця професійної спільноти «SMM Talfs for NGO&Media»: «Соцмережі та криза довіри до традиційних ЗМІ. Де і як споживають новини читачі в ЄС, Україні та світі”» 
  • Юрій Лапаєв, головний редактор журналу «Український тиждень»: «Чи може медіа стати союзником для молоді в боротьбі за об'єктивну інформацію?»
  • Петро Боднар, керівник команди з вивчення дезінформації texty.org.ua: «Російські наративи в локальних українських медіа».

Модерує Альона Романюк, медіаекспертка, авторка влогу «По той бік інфи». 

З 16:00 до 17:00 відбудеться дискусійна панель за участі європейських спікерів, яку модеруватиме співзасновниця проєкту з протидії кремлівській пропаганді StopFake, авторка посібника для Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (GIJN) Ольга Юркова.

Участь візьмуть:

  • Вайдас Салджаніус (видання Delfa media, Литва) з темою: «Дурна брехня, кібершпигуни і статистика: дезінформація в Литві». 
  • Ален Гіймоль (газета газеті La Croix, Франція) розповість про дезінформаційні кампанії, які впливають на сприйняття України у Франції.
  • Міхал Кокот (Газета Виборча, Польща) поділиться з викликами для журналістів, які спричинила міграційна криза. 
  • Вайдас Салджаніус Роберт ван дер Ноордаа, (незалежний журналіст, Нідерланди) розповість про інформаційні впливи РФ у Нідерландах. 

Третій блок «Дезінформація в Україні: хто, звідки, як» модеруватиме Тетяна Цирульник, головна редакторка сайту полтавських новин Kolo.news.

Виступлять: 

  • Микола Балабан, заступник керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки: «Боротьба з дезінформацією та гібридними загрозами, як спільна справа громадянського суспільства, держави та журналістів». 
  • Світлана Сліпченко, заступниця керівника проєкту VoxCheck: «Як політики, псевдоексперти та блогери сприяють поширенню дезінформації в Україні».
  • Дмитро Крапивенко, шеф-редактор програми «Зворотний відлік»: «Визначення дистанції. Як співпрацювати з владою і не прогинатися під неї». 

У четвертому блоці журналісти обговорять ефективні кейси протидії дезінформації у локальних медіа. 

Модеруватиме голова правління ГО «Центр аналітики і розслідувань», засновник проєкту з протидії дезінформації «БезБрехні» Олександр Гороховський.

Виступлять:

  • Наталія Калініченко, директорка медіацентру «Білопілля»: «Інформаційний простір прикордонних територій Сумщини: нові виклики і ризики».
  • Світлана Кирилова, редакторка фактчек-відділу інформаційного агентства Район.in.ua, презентує проєкт «Брехунець».


На завершення першого форумного дня відбудеться відкриття фотовиставки робіт репортера Андрія Дубчака, автора проєкту Donbas Frontliner у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. 

Другий форумний день 27 листопада триватиме з 10 до 17 години і складатиметься з двох тематичних блоків.

Перший – «Культ довіри: недооцінений ресурс для сталого розвитку журналістики» модеруватиме медіаексперт Андрій Яніцький

Виступлять: 

  • Сергій Штурхецький, голова Незалежної медіапрофспілки України: «Гуртуймося: нові виклики медіаіндустрії та журналістики».
  • Олександр Човган, засновник RIA: «Довіра+якість = гроші». 
  • Вадим Павлов, головний редактор RIA/20minut.ua: «Paywall на 20minut.ua. За який контент платять читачі? Поради і спостереження».
  • Наталія Пахайчук, керівниця інноваційних проєктів CID Media Group: «Краудфандинг для медіа: як збирати гроші, а отримати любов».
  • Дмитро Купира, виконавчий директор ГО «Центр Громадянського Представництва «Життя»: «Турбота про здоров'я аудиторії віддячить медіа довірою».
  • Андрій Яніцький та Роман Корнилюк, керівник Центру журналістики KSE та керівник фінансового напрямку YOUCONTROL: «Фінансова прозорість медіа як фактор довіри аудиторії».

Другий – «Своя правда: якість і роль історичних наративів у медіапросторі», модерує Дмитро Крапивенко, шеф-редактор програми «Зворотний відлік». 

Виступатимуть:

  • Олександр Зінченко, редактор ПАТ «НСТУ»: «Здолати травми Голодомору, чи зникнути?»
  • Володимир Молодій, журналіст видання «Локальна історія: «Історичний репортаж»
  • Ігор Кулик, директор Архіву національної пам'яті: «Донесення історичної правди: без архівів місія нездійсненна?»
  • Альона Романюк, медіаекспертка, авторка влогу «По той бік інфи»: «Інформаційна катастрофа Чорнобиля та її наслідки». 

Погодинна програма West Media Forum-2021 доступна на сайті

Соцмережі форуму:

West Media Forum шостий рік поспіль організовує CID Media Group за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). 

Зміст форуму є виключною відповідальністю організаторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024