У Городоцькому лісгоспі виготовляють нову продукцію із дров-відходів

11 Листопада 2017, 14:20
2805

Майже рік на державному підприємстві «Городоцьке лісове господарство» налагоджено діє випуск нової продукції із дров-відходів – тріски технологічної.

Виробництво тріски технологічної ведеться з різних видів деревних відходів. Це залишки деревообробки та лісозаготівлі, які не придатні до подальшої експлуатації і не містять хімічних домішок. До цієї ж групи належить деревина, отримана в результаті санітарних рубок, відходів переробки деревини. Отримана біомаса активно використовується для вироблення тепла, – йдеться на сайті ВОУЛМГ.

Продаж тріски паливної, як альтернативного виду палива, сьогодні – один з перспективних напрямків виробничої діяльності лісгоспу.
Рубальна машина УРМ – 5, яка призначена для виготовлення тріски, була придбана лісгоспом у жовтні 2016 р., введена в експлуатацію – у грудні минулого року.
Устаткування працює на території лісокомплексу села Городок.
Безпосереднім керівником та організатором робіт є начальник лісокомплексу Олег  Саливончик.
На виробництві працює 5 робітників, які  щомісяця виготовляють до 500 кубометрів готової продукції для реалізації.
Тріска технологічна виробляється і транспортується різними методами. Один з таких, наприклад, – подрібнення деревини безпосередньо за місцем її утворення і подальша доставка вантажним транспортом – самоскидом, контейнеровозами на об’єкти споживання.
В опалювальний сезон основним споживачем тріски технологічної є Маневицька центральна районна лікарня. Заклад використовує її для обігріву приміщень лікувального закладу та поліклініки.

Також частина продукції реалізовується ТзОВ «ВЕСТКОНСАЛТИНГ КОМПАНІ».
Параметри тріски технологічної регламентуються європейськими стандартами за походженням, розміром частинок, вмісту вологи, зольності. Основними фізичними характеристиками палива є теплота згоряння, об’ємна щільність, процентний вміст хлору та азоту. Технологічна тріска, купити яку сьогодні нескладно, відмінний варіант як для великих теплоелектростанцій, так і для господарств з невеликими котлами.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром