В Україні почали діяти нові карантинні правила: як це вплине на відвідування громадських закладів

06 Грудня 2021, 12:30
З 6 грудня в Україні почали діяти нові карантинні правила. 899
З 6 грудня в Україні почали діяти нові карантинні правила.

З 6 грудня в Україні почали діяти нові карантинні правила.

Район.Маневичі пояснює, які документи потрібні та яких правил слід дотримуватися для відвідування громадських закладів, театрів, кіно, кафе, ресторанів, спортзалів, готелів тощо у різних карантинних зонах.

Робота громадських закладів у жовтому карантинному рівні

Відповідно до змін, працювати можуть лише ті громадські заклади, де всі співробітники мають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 або чинний негативний тест чи сертифікат про одужання. 

Відвідувати такі заклади дозволяється лише людям, які також отримали принаймні одну дозу вакцини. Окрім документа про вакцинацію, для відвідування закладу підійде і чинний негативний тест або сертифікат про одужання. 

Наголошуємо, раніше заклади мали можливість обирати формат роботи: не перевіряти COVID-документи, але дотримуватись обмежень жовтого рівня або перевіряти документи, але працювати без дотримання відповідних норм. 

З 6 грудня така опціональність не передбачена: всі заклади мають перевіряти наявність COVID-документів як у співробітників, так і у відвідувачів.

Читайте також: На Маневиччині не виявили нових інфікованих COVID-19

Умови роботи та відвідування громадських закладів під час червоного карантинного рівня

Для відвідування закладів необхідно мати документ про отримання повного курсу вакцинації, негативний тест чи сертифікат про одужання.

Крім того, з 6 грудня жовтий COVID-сертифікат діятиме лиш 30 днів. Це означає, що на 31-й день сертифікат про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 не буде валідним.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024