Скільки треба грошей, щоб запрацював басейн у Маневичах

22 Грудня 2021, 12:35
Фото ілюстративне 1910
Фото ілюстративне

На балансі комунального некомерційного підприємства «Маневицька багатопрофільна лікарня» перебуває приміщення басейну площею 538 квадратних метрів.

На думку читача Район.Маневичі Сергія Ткача в селищі, як і у державі, є проблемою здоров'я молодого покоління.

«Одним із шляхів зміцнення є відновлення басейну в поліклініці. Актуальність даного питання посилюється близьким розміщенням до РАЕС», – пише чоловік.

Журналіст поцікавився у Маневицькій селищній раді, чи планують відновити басейн у поліклініці.

В поточному році за власні кошти лікарні провели поточний ремонт покрівлі басейну площею 180 квадратних метрів на суму 37 тисяч гривень.

Читайте також: У Маневичах урочисто відкрили клініку сімейної медицини «Біхелсі»

За попередніми підрахунками на капітальний ремонт даного приміщення необхідно понад 3 мільйони гривень (проєкт відсутній) та закупівля додаткового твердопаливного котла для підігріву води вартістю 1 мільйон гривень. 

Крім того, на утримання даного об’єкту в робочому стані потрібно орієнтовно 2 мільйони гривень в рік.

«Як альтернатива селищною радою розглядається питання залучення потенційних інвесторів для залучення коштів на ремонт вищевказаного приміщення та подальшої роботи басейну», – ідеться в повідомленні.

Неодноразово керівництво громади та лікарні проводили зустрічі з потенційними інвесторами (орендарями) щодо передачі басейну в концесію, однак питання все ще залишається відкритим.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39