Учні Рудниківського шкільного лісництва побували у місцях підгодівлі диких звірів

22 Листопада 2017, 09:00
2288

 Учні Рудниківського шкільного лісництва, яким опікуються працівники ДП «Колківське ЛГ», побували на підгодівельних майданчиках лісництва.

Гідом став єгер Рудниківського лісництва Микола Міцевський. Ідейним натхненником та головним організатором подорожі була керівник Рудниківського шкільного лісництва Оксана Курчик. Про це повідомляє прес-служба ДП «Колківське лісове господарство».

Зазвичай на екскурсії їдуть автомобільним транспортом, а тут довелося на підводі, адже місця для  підгодівлі диких тварин розміщені у важкодоступних місцях. 

 Власними силами вони виготовили солонець і, звичайно, захотіли його встановити самі.

«Та це своєрідний «фітнес-центр» для тварин!», – такою була перша реакція вихованців шкільного лісництва. Найбільше враження на них справила «купальня» для диких свиней.

А дві берізки, що поруч «купальні»,  слугують тренажерами  для покращення  росту щетини, адже саме тут «приводить себе у порядок» дике свинство, тручись об стовбури дерев.

Після прийняття таких процедур можна і в «їдальню». А особливо, коли є стовідсоткова впевненість, що люди подбали і про це. Єгер розповів дітям, як саме відбувається  підгодівля, скільки зерна і на якій площі розсипається, як годується молодняк.

Звичайно, діти захотіли якнайкраще нагодувати свиней, тому і щедро розсипали кукурудзу на площадці.

Другою зупинкою був підгодівельний майданчик для козуль та лосів. Тут учні і закопали свій «подарунок» та насипали туди солі, поклали сіно у годівниці.

Побачили діти і лисячі нори.

Емоції у них просто переповнювали. Час минув дуже швидко. Тож під вечір було розкладено вогнище, щоб зігрітися і підкріпитися.

1

1


1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024