Маневичанам розповіли, як не потрапити у рабство

05 Грудня 2017, 18:36
2012

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

Провідним юрисконсультом Маневицького районного центру зайнятості Сергієм Гапонюком спільно з начальником відділу Маневицького бюро правової допомоги Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталією Зорею на базі Маневицького районного сектору з питань пробації 5 грудня 2017 року проведено інформаційно – роз’яснювальний захід з особами, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». Про це повідомляє Маневицький РЦЗ.

Учасників заходу ознайомили з такими поняттями як «торгівля людьми», «сучасне рабство», «насильство» та його види.

Присутні також дізнались про нові форми та методи вербування, експлуатації людини, ризики, які чекають у випадку нелегального працевлаштування, а також про діяльність міжнародних та неурядових організацій, які можуть допомогти постраждалим від насильства і торгівлі людьми в Україні та за кордоном.

Крім того, безробітні отримали інформацію щодо правових аспектів працевлаштування в іноземних державах. Обізнаність громадян щодо цієї проблеми може вберегти багатьох охочих нелегально працювати за кордоном від незваженого кроку та ризику потрапити в трудове рабство.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.


 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024