Школярам розповіли про роботу волонтерів у зоні АТО

06 Грудня 2017, 11:06
3341

У Маневицькому краєзнавчому музеї у вівторок, 5 грудня, відбувся захід «Волонтери – люди доброї волі».

На нього запросили місцевих волонтерів Галину Хмеляр та отця Олександра Ланового. У музей також завітали й учні восьмого класу Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Андрія Снітка.

Галина Хмеляр показала дітям фотографії зібраних речей, їжі, малюнків для наших бійців та фото як вони отримували ці пакунки. Жінка наголосила на тому, що і присутні школярі теж є волонтерами, адже і вони приносять подарунки для наших захисників.

«Слово волонтер є багатогранним. Це не обов'язково має бути якась матеріальна допомога, для наших бійців важлива моральна підтримка. Ми працювали із хлопцями, які тільки вийшли із полону. Допомагали їм якомога швидше повернутися додому, збирали кошти, щоб одягнути їх, бо одежа була в жахливому стані – брудна, порвана. У них телефону не було, шоб подзвонити і сказати рідним, що вони вже на волі. Їм потрібна була увага і людське ставлення. Показати, що про них не забули», – каже отець Олександр.

Олександр Лановий розповів, як два роки тому вони їздили в зону АТО на Новий рік і привозили ялинки. 

«Здавалося, що у них там немає ялинок? Але ні, то волинська, рідна».

Волонтери також проінформували про те, з яких сіл Маневицького району  в зону АТО поїхали хлопці, в які гарячі точки від жителів Маневиччини передавали допомогу.

У музеї дітям показали ікону, яку подарували нам вояки зі Сходу України. Галина Хмеляр та Олександр Лановий розповіли про обмін з бійцями прапорами України.

Найактивніші учні ставили питання, які їх найбільше цікавили.

Також редакція Район.Маневичі вітає наших захисників із Днем Збройних Сил України. Проте через останні події святковий концерт переноситься на п'ятницю, 8 грудня.
















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024