«Будь-яких скарг від в’язнів щодо умов утримання не надходило» – прокуратура Волині

30 Грудня 2017, 15:36
5752

На телеканалі «Аверс» 21 грудня оприлюднили відео-сюжет «Кадри із фільму жахів: умови утримання в’язнів в Маневицькому СІЗО», в якому йшлося про факти нібито порушень прав ув’язнених  у дільниці СІЗО в Маневицькій виправній колонії №42.

Прокуратура Волині повідомляє, що питання додержання прав в’язнів постійно перебуває на контролі органів прокуратури області.

Вони зазначають, що у 2017 році було внесено 175 документів прокурорського реагування, за результатом розгляду яких 126 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

При відвідуванні 15 та 19 грудня 2017 року працівниками прокуратури області та 21 грудня 2017 року – працівником Маневицької місцевої прокуратури Державної установи «Маневицька виправна колонія», у тому числі дільниці СІЗО, будь-яких скарг від в’язнів щодо умов утримання не надходило.

Окрім цього, Маневицька місцева прокуратура із залученням спеціалістів Маневицького міжрайонного відділу Державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» 28 грудня провела перевірку медико-санітарного забезпечення у Державній установі «Маневицька виправна колонія (№42)».

У ході перевірки провели лабораторно-інструментальні дослідження температури, вологості повітря, швидкості руху повітря та освітленості в дільниці СІЗО та секторі максимального рівня безпеки колонії.

За результатами досліджень, температура повітря, вологість, швидкість руху повітря та освітленість відповідають санітарним вимогам.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024