У Маневичах переселенці навчались нормам української мови

13 Червня 2022, 16:10
У Маневичах переселенці навчались нормам української мови 730
У Маневичах переселенці навчались нормам української мови

Відбулася чергова зустріч членів Розмовного клубу української мови «Говір», що діє на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників у Маневичах.

Про це повідомили на сторінці Маневицької селищної ради у фейсбук.

Цього разу працювали на свіжому повітрі у дендропарку селища. Діти разом із психологинею Лесею Терещенко грали розвивальну математичну гру «Бінго» та малювали на асфальті свої мрії.

Координаторка клубу Оксана Кушко привернула увагу слухачів до особистості відомого сучасного популяризатора української мови Олександра Авраменка. Присутні познайомились із його життєвим та професійним шляхом, а також із деякими його авторськими підручниками й посібниками з української мови та літератури. Детальніше опрацьовували унікальний самовчитель «100 експрес-уроків української». Цей кишеньковий посібник містить 100 експрес-уроків, які в доступній формі навчають норм сучасної української мови. Деякі уроки пройшли прямо на занятті клубу, до інших повернуться згодом.

Читайте також: У Маневичах переселенці поспілкувалися із психологом

Також Оксана Леонідівна привернула увагу слухачів до проривного звуку «ґ», норм його вживання в українській мові, розповіла про історичний шлях літери «Ґ» до повноцінного існування в мові та українському алфавіті. Члени клубу виконували різні практичні усні завдання зі словами, що містять дану літеру.

На завершення присутні мали змогу послухати авторські поезії Оксани Кушко на різноманітну тематику.

Леся Іванівна, психолог Центру, провела бесіду із членами клубу про арт-терапію, її вплив на психіку людини, користь та форми. Заняття з психологом цього разу замінили на візит до Маневицького краєзнавчого музею, де зараз діє виставка робіт жительки Маневиччини, художниці Оксани Деркач «З Ангелом на плечі». 

«У переддень 130-річчя Маневич важливою та знаковою для внутрішньо-переміщених осіб стала можливість почути історію створення й розвитку селища від директора музею Петра Хомича. Неординарно та по-особливому минула зустріч прихильників рідного слова», – ідеться в повідомленні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39