Як житель Маневицького району розпочав власний бізнес з продажу електротехніки

10 Січня 2018, 17:13
4241

Часто здобута професія не є тим чинником, завдяки якому людина заробляє собі на життя. Так склалось і в жителя Маневицького району Юрія Копильця.

За освітою – технік-механік сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, за спеціальністю механізація сільського господарства, але за обраною професією не працював. З появою мобільних телефонів зацікавився принципом їхньої роботи, а з часом почав займатися перепрошиванням телефонів для друзів. В подальшому це стало хобі. Про це йдеться на сайті Волинського регіонального центру зайнятості.

Маючи певний досвід щодо роботи телефонів, влаштувався на роботу слюсарем-механіком з радіоелектронної апаратури у ремонтну майстерню телефонів. Пропрацювавши там близько 2 років, звільнився, оскільки місце роботи було за 50 кілометрів від місця проживання.

Після невдалої спроби знайти роботу самостійно, Юрій звернувся до Маневицького районного центру зайнятості. Там же отримав індивідуальну професійну консультацію у фахівця з профорієнтації. Визначившись із напрямком діяльності, вирішив спробувати себе в сфері підприємництва. За направленням центру зайнятості підвищив кваліфікацію за навчальною програмою «Підприємець-початківець» на базі Рівненського ЦПТО, успішно захистив бізнес-план «Реалізація електричної побутової техніки» та отримав допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

«Щоб розпочати бізнес з ремонту телефонів, потрібно купити комп’ютер, «бокси» для телефонів, ще потрібна паяльна станція, викрутки, пінцети, мікроскоп – усе разом це коштує немалі гроші. А ще оренда приміщення та інші постійні витрати. Хоч одноразова допомога і не велика, але це суттєва фінансова підтримка для підприємця-початківця, і це дуже добре, що служба зайнятості реалізує таку активну програму», – каже Юрій.

На сьогодні він успішно працює. Крім ремонту, здійснює продаж нових телефонів та тих, які були у використанні. Продаж аксесуарів – це паралельне заняття, дохід з якого, не дуже великий, в основному воно служить для залучення клієнтів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024