В Маневичах розганяють білоруський фейк про ціни в злотих

28 Липня 2022, 13:55
Чоловік в магазині. Фото ілюстративне 12069
Чоловік в магазині. Фото ілюстративне

Білоруські пропагандисти поширюють інформацію про те, що начебто на заході України за товари розраховують у злотих.

Фактчекери Район.Маневичі знайшли інформацію про це в місцевій групі «Мої Маневичі» і виявили, що це – неправда і ФЕЙК!

НЕПРАВДА

Пропагандисти кажуть, що в західних областях нашої країни цінники в магазинах нібито вже в злотих і що люди думають, що вони вже – територія сусідньої Польщі. Також розповідають про те, що, мовляв, поляки себе тут почуватимуть відчутно вище, ніж самі громадяни України.

Розповідають продажні журналісти й про начебто якусь «таємну угоду» між президентами Дудою та Зеленським і що про неї не треба забувати, яка нібито дає можливість Польщі встановлювати свою систему управління. 

Пропагандисти також брешуть про те, що в сеймі Польщі готуються до надання українцям виборчих прав. Що, мовляв, це все роблять для того, аби українські біженці могли голосувати на території Польщі за їхніх політиків, які нібито втрачають свої рейтинги.

«Мої Маневичі»
«Мої Маневичі»

Про це все пропагандисти брехали в ефірі ток-шоу «По существу».

Читайте також: Неправда і маніпуляція лукашенка про те, що Захід і Україна – агресори, а рф і білорусь – захищаються

ПРАВДА

Щодо цінників у польських злотих – будь-хто з маневичан це може перевірити особисто, зайшовши у будь-який магазин в селищі. На території України ціни в магазинах тільки в національній валюті – гривні.

Щодо так званої «таємної угоди» між президентами Польщі та України – це з категорії пропаганди про «Десять підрозділів лукашенка, щоб «не полізла Польща», де він вже заявляв що Польща має «види» на Західну Україну, а текст такого повідомлення опублікувало російське видання.

В ефірі білоруських ток-шоу брешуть вже не вперше. Для прикладу нещодавно фантазували про те, що бандерівці мріють додати до України частину Брестської і Гомельської областей. Таку нісенітницю доручили озвучити відомій білоруській пропагандистці Ксенії Лебедєвій.

ВИСНОВОК

Одним словом, білоруська пропаганда продовжує курс на втрачання зв'язку з реальністю. Знову чергова брехня та продовження російського наративу про захоплення Польщею Заходу України.

Читайте також: Фейк про те, що дід президента Польщі Анжея Дуди був «нацистським карателем» і воював в УПА

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром