Маневицькі лісники показали, як готують запас кормів для диких тварин

29 Липня 2022, 12:00
Маневицькі лісники показали, як готують запас кормів для диких тварин 1003
Маневицькі лісники показали, як готують запас кормів для диких тварин

Щоб лісовим мешканцям було легше пережити холодний період року, лісівники державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» проводить заготівлю необхідного запасу кормів.

Про це повідомили на сторінці ДП «Маневицьке ЛГ» у фейсбук.

Саме червень та липень є найкращим періодом для заготівлі кормових віників, сіна та зернових снопиків. А згодом лісівники заготують зерно та коренеплоди – топінамбур та силос.

Кормові віники – це гілки листяних деревних порід, а саме берези, дуба, липи, осики, ліщини. Важливо встигнути заготовити гілочки поки вони ще не задерев’яніли. Після зрізування, формують і зв'язують у пучки – «зелені віники», потім занурюють у солоний розчин, просушують у добре провітрюваних та захищених від потрапляння дощової води приміщеннях. Висушені пагони з листям будуть зберігати до настання зими й використають для підгодівлі тварин.

Читайте також: У Маневицькому лісовому господарстві пропонують купити мариновані гриби

Заготівлю сіна для диких тварин проводять у звичайні для сінокосу терміни на лісових галявинах, сіножатях. План заготівлі сіна на лісгосп складає понад 3 тони, більшу частину якого уже виконали.

Весною лісівники засіяли 16,6 гектара кормових полів, задля заготівлі зерна, а саме вівса. Заготівля таких кормів влітку, дозволить підгодовувати звіра взимку. То є запорукою успішної зимівлі та здорового потомства навесні.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024