В Оконську школярі врятували лебедя

05 Жовтня 2022, 08:48
Лебідь. Фото ілюстративне 1516
Лебідь. Фото ілюстративне

Нещодавно директор Оконського ліцею Олег Ковердюк зі своїми учнями на пришкільній території віднайшли лебедя, який через свій хворобливий стан не зміг відлетіти в більш теплі краї.  

Про це повідомили на сайті Маневицької селищної ради.

Птах був вкрай виснажений, зневоднений та потребував допомоги. Прийняли рішення відвезти його до ветеринарної лікарні для огляду та надання допомоги. Після обстеження ветеринар надав медичну допомогу. Також птаху призначили своєрідну «дієту» з посиленим, збалансованим харчуванням. За декілька днів в нього відновилась здатність літати й він став активним.

Після остаточного огляду ветеринаром, оцінивши природні температурні умови, вирішили відпустити птаха в природне середовище – на водне плесо.

«Тепер ми можемо спокійно насолоджуватись красою цього птаха на озері «Заходи» в Маневичах.Взимку будемо спостерігати за поведінкою лебедя та при необхідності, вживати заходів для допомоги в більш холодну пору року», – ідеться в повідомленні.

Всіх, хто побажає підгодувати лебедя хлібом, попереджають, що це шкодить  здоров'ю птаха та призводить до різноманітних захворювань, зокрема хвороб шлунково-кишкового тракту, ожиріння і навіть каліцтва (деформації крил у молодих птахів). А також це підгодовування послабить їхнє вміння здобувати їжу самостійно. Лебеді – дикі істоти, які вміють дбати про себе самотужки. Вони харчуються водними рослинами, водоростями, травою, іноді молюсками, хробаками або навіть жабами. На водоймах їм вистачає корму.

«Хочеться подякувати  директору Оконського ліцею Олегу Івановичу Ковердюку та його учням – за небайдужість до братів наших менших, ветеринарному лікарю Маневицької ветлікарні Анатолію Соловейовичу Неродику – за професійність», – додали в повідомленні.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024