У Чарторийську розповіли, як монахи УПЦ МП вкинули у річку хрест

08 Грудня 2022, 16:05
СБУ 84264
СБУ

Служба безпеки України продовжує контрдиверсійну роботу для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского міра».

Перевірили й Хрестовоздвиженський Чарторийський чоловічий монастир, із вірянами якого вдалося поспілкуватися журналістам. Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Чоловік на Маневиччинні відвідує цю церкву вже багато років і каже, що втішений тим, що у його селі є таке святе місце і не розуміє, що тут роблять правоохоронці. Як виявилось аж на стільки, що не може сказати хто винен у російсько-українській війні.

«Я не можу сказати, хто винуватий, а хто не винуватий. Не можу доказати. Я ж не політікант, а православний християнин», – каже чоловік.

Також говорить, що Бог всім управить і йому все одно, яка держава тут буде.

«Старий Чорторийськ чи він російський, чи він український – аби все в мирі було, щоб люди жили, я за це був би. Щоб любов між людьми була, між російськими, українськими. Щоб вони любили один одного, не були ворогами», – додає чоловік.

Оксана з Чарторийська розповіла, що ще у 2002 році, коли люди в селі тільки хотіли будувати українську церкву, – монахи УПЦ МП дали зрозуміти, хто вони такі. Розламали великий дерев’яний хрест, який поставили священники тоді ще Київського патріархату, а за цим відеодоказом «полював» сам намісник монастиря.

«Володимир лічно до мене приходив, як поламали хреста і сказав на мене «віддай касєту», а я кажу, що в мене нема касєти, ми її відправили в Канаду. А він сказав «в мене є оружиє», а я йому відповіла «ви ж з Богом, для чого вам оружиє?», він сказав, що може показати», – розповіла жінка.

Саме зв'язки з москвою перевіряли силовики. Такі ж обшуки провели й в іншому монастирі на Волині, де знайшли папірець з молитвою за російського патріарха та його портрет.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром