Судили уродженця Лишнівки, який викрав 117 соснових колод

23 Січня 2023, 08:00
Соснові колоди. Фото ілюстративне 805
Соснові колоди. Фото ілюстративне

У на території Лишнівського лісництва державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» проводили прохідну рубку, де шляхом вільного доступу обвинувачений таємно викрав дров'яну деревину непромислового призначення – сосну.

Про це йдеться у постанові суду від 11 січня, передає Район.Маневичі.

Підсудний, житель села Лишнівка – попередньо приїхав до лісу та вивіз з ділянки рубки 117 колод сосни діаметром від 12 до 22 сантиметрів, чим спричинив майнову шкоду на загальну суму 10,2 тисячі гривень.

Чоловік свою вину визнав у повному обсязі та розповів, що проживає одиноко у батьківському будинку. Пенсії йому недостатньо для проживання. Прогулюючись по лісі, він помітив складовану деревину і вирішив її викрасти для опалення будинку.

Читайте також: Судили людей, які на Маневиччині викрали пиломатеріали, призначені для зони відпочинку

Він найняв свого знайомого у власності якого є вантажний автомобіль разом з вантажниками й повідомив їм неправдиву інформацію, що деревина належить йому і її необхідно перевести з лісу до місця його проживання. Пізніше вони приїхали на вантажному автомобілі до місця складування деревини й завантажили її на автомобіль і вивезли з лісу. Під час руху їх затримали працівники поліції. Про вчинене жалкує і просив не позбавляти його волі.

У Маневицькому районному суді чоловіка визнали винним та призначили покарання – один рік іспитового строку. Також він заплатить витрати на залучення експерта в розмірі 3 963 гривні

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром