У Маневичах влаштували день пам'яті загиблих в Афганістані

15 Лютого 2018, 18:27
3807

У Маневичах пройшли заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29 річницею від Дня виводу військ з Афганістану.

У районній бібліотеці відбулася година-пам'ять «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам'ять».

Захід для ветеранів-афганців Маневиччини розпочали ведучі Давид Козка та Яна Максимчук.

«Пам'ятаймо про те, що в Афганістані загинуло 3280 українців. Нині в Україні живе понад 150 тисяч ветеранів воїнів-афганців, в Маневицькому районі – понад 70», – розповіли ведучі.

Музичні вітання для присутніх дарували творчі колективи районного будинку культури та дитячої музичної школи.

Листи-спогади ветеранів-афганців зачитали Богдан Бутиркін та Олександр Лазарук.

До слова та вручення подяк запросили першого заступника голови РДА Андрія Бурака, начальника організаційного відділу районної ради Віктора Турика, військового комісара Віктора Павлика, секретаря селищної ради Володимира Черчика та голову Маневицької районної організації ветеранів Афганістану Петра Карпюка.

«Саме ви є взірцем для нашої молоді. Ви стали на захист наших рубежів. Хотів би за все це подякувати та низько вклонитися вам, вашим батькам, дружинам, синам та донькам. Адже вони розділяють той біль війни разом з вами», – виступив Віктор Турик.

Біля пам'ятного знаку «Воїнам-афганцям» пройшла поминальна панахида за загиблими воїнами в Афганістані і померлими від ран у мирний час та покладання квітів.

Гості заходу
Гості заходу


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024