«Фірма, яка хотіла інвестувати у видобуток бурштину – типовий офшор», – чиновник

19 Лютого 2018, 15:07
2173

До списку недобросовісних інвесторів потрапили іноземні фірми, які хотіли вкласти гроші у комунальне підприємство «Волиньприродоресурс».

Про це журналістам Волинь24 розповів начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА Юрій Кресак.

Нагадаємо, «Волиньприродоресурс» депутати обласної ради створили для того, щоб отримати монополію на волинські надра, зокрема, родовища бурштину. Просуванням іноземних інвесторів у цей напрямок активно займався голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

«Поки що комунальному підприємству не вдається залучити в область таких інвесторів. Адже ті фірми, які пропонують свої послуги, поводять себе не прозоро. Самій КП «Волиньприродресурс», складно займатися таким видом діяльності як видобуток корисних копалин, не маючи ні обладнання, ні досвіду роботи, а ні інвесторів, котрі здатні працювати в українському правовому полі», – зазначає Юрій Кресак.

Як розповів посадовець, на управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА подали до суду за те, що вони відмовилися реєструвати потенційну інвестицію від офшорної фірми.

«Ми подивилися по базах даних, це – типовий офшор. Хлопці з Володимира-Волинського облаштували в Польщі фірму, статутний капітал якої складає кілька тисяч польських злотих, і вони хочуть вкласти десятки мільйонів євро у виробництво?! В мене запитання: де ця фірма візьме такі гроші? На моє переконання область потребує інвесторів, з позитивною історією та досвідом видобутку сонячного каміння», – розповідає начальник управління. 

Коментарі
19 Лютого 2018, 23:34
А як фірма з статутним капіталом 1000 грн. взяла в оренду котельню Маневицької лікарні, зобов"язавшись інвестувати в неї кілька мільйонів?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39