Маневичі: як лісники спостерігають за харчуванням звірів

04 Березня 2018, 09:00
3443

На території мисливських угідь ДП «Маневицьке лісове господарство» живуть кабани, козулі, зайці, лисиці й інші дикі тварини.

З настанням морозів їм стає все важче здобувати ґрунтові та надземні корми. У зв’язку з чим у мисливських угіддях єгерською службою організовується зимова підгодівля, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Одним із важливих завдань для лісівників є також спостереження за тваринами. У ДП «Маневицьке ЛГ» для цього використовується дві відеокамери з датчиками руху, тож є можливість спостерігати  не лише за звірами, а й фіксувати лісопорушників (браконьєрів, бурштинокопачів, лісокрадіїв). Камери розміщені в різних місцях, за потреби локація змінюється.

У місцях постійного перебування звірів ДП «Маневицьке лісове господарство» стежить за підгодівельними майданчиками,  до яких найчастіше приходять козулі та дикі кабани. Біля кожного такого майданчика є солонці-стовпчики, з яких звірі можуть злизувати цінні кристали. Незалежно від умов зимівлі, корми викладаються регулярно та в великій кількості, щоб цими ласощами мали змогу за потреби посмакувати всі мешканці лісу.

1

1

1

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром