Колки: студентів вчили створювати відеорезюме

23 Березня 2018, 16:00
1914

Фахівці центру зайнятості радили маневичанам, як гідно представити себе роботодавцю через відеорезюме.

19 березня на базі центру кар’єри Колківського вищого професійного училища відбувся профконсультаційний семінар створення відеорезюме.

Метою проведеного заходу було обговорення загальних питань пошуку роботи, основні відеорезюме та правильне планування майбутньої професійної кар’єри.

В умовах сьогодення, постійного зростання темпів розвитку технологій, змінюються і вимоги до шукачів роботи. На сьогоднішній день велику популярність набирають онлайн - співбесіди та відеорезюме.

Що собою являє відео резюме? Це один з ефективних кроків пошуку роботи, короткий відеоролик, в якому проговорюються основні моменти з професійного життя, де замість стандартних фраз роботодавець матиме можливість побачити потенційного працівника, а працівник отримає можливість переконати його в своєму професіоналізмі. 


В ході проведення заходу провідний фахівець Маневицького районного центру зайнятості – Ганна Ліщук особливу увагу присутніх зосередили на перевагах нової форми самопрезентації: можливості пошуку віддаленої роботи, погляду на себе так би мовити «з боку», одностороння комунікація, вдала самореклама осіб без досвіду роботи тощо. Учасники семінару дізналися про основні правила створення відеорезюме, а саме:

  • відеорезюме повинно мати конкретну ціль,
  • відеорезюме повинно бути коротким і змістовним,
  • відеорезюме повинно викликати інтерес,
  • відеорезюме повинно бути креативним,
  • відеорезюме не можна зчитувати.

Перед тим, як відправити відео резюме потенційному роботодавцю, бажано щоб його переглянули родичі, близькі люди, знайомі, при цьому необхідно врахувати їх думку та поради.

Пошук роботи за допомогою відеорезюме швидко набирає популярності, адже не дарма кажуть що «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»: у роботодавців все більше виникає бажання й потреба бачити обличчя під час комунікацій, а сучасні технології цьому допомагають. Звичайно, що повністю реальне спілкування мультимедійним не замінити, але воно має існувати і активно використовуватись шукачами роботи.


Підводячи підсумки семінару хочеться зазначити, що відеорезюме – це можливість виділити себе серед великої кількості випускників та шукачів роботи. Тож треба шукати і використовувати ці можливості – адже майбутнє в пошуку роботи за інноваціями й індивідуальністю!

Сподіваємось, що отримана під час семінару інформація, стане в нагоді при вирішенні їхньої нагальної проблеми – працевлаштування після закінчення навчального закладу.


Г. Ліщук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024