Маневичі: обговорили питання медицини та якість надання первинної медико-санітарної допомоги населенню

31 Березня 2018, 10:17
3214

У Маневичах відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації.

29 березня на базі Маневицької центральної районної лікарні відбулося виїзне засідання колегії управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації. Із вступним словом виступив голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк

«Беззаперечно – медична галузь сьогодні потребує значних реформ, - зауважив голова РДА. - Населення не задоволене якістю та доступністю надання медичних послуг, лікарі і медичні працівники далеко не втішені матеріально-технічною базою, та й самими заробітними платами.

Для того, щоб перейти до дієвих змін, реальних реформ, ми спочатку максимально вивчили стан справ щодо медицини у своєму районі. Проаналізувавши, змогли оптимізувати окремі медичні заклади, провести скорочення, не працівників, а штатів. Внесли необхідні корективи у питанні щодо справедливості оплати праці відповідно до  навантаження.

І тепер, коли знаємо реальний стан справ, впевнені, що в нас вистачить коштів на оплату праці, переходимо до другої фази реформування.  І почнеться вона з первинної ланки медицини. Реформи в медицині повинні творити лікарі, тому чекаю ініціативи щодо шляхів вирішення різного роду питань галузі саме від від них.

І сьогодення нам диктує – ремонти в усіх сільських ФАПах, амбулаторіях, придбання автомобілів для сімейних лікарів, створення укомплектованого приймально-діагностичного  відділення. Це і є правильні кроки на сьогодні. Мене також дуже турбує проблема низької заробітної плати лікарів і медичних працівників. Надіюся, що принцип "гроші йдуть за пацієнтом" вирішить і цю проблему.

Відтепер медичні заклади, з якими укладено договори про надання послуг пацієнтам, будуть отримувати виплати на надані пацієнтам медичні послуги напряму з держбюджету без посередників. Ця зміна запустить конкуренцію за пацієнтів, надасть якісним медичним закладам кошти на розвиток, захистить регіони та медичні заклади від ручного керування фінансами і дозволить лікарям отримати гідний офіційний дохід».

Також голова райдержадміністрації Андрій Линдюк зазначив, що завдяки тісній співпраці з районною радою, розуміння з боку депутатів, вдалося на позачерговому засіданні районної ради прийняти рішення про перетворення Центру первинної медико-санітарної допомоги в комунальне господарство.

Далі до слова був запрошений Олег Бегаль – головний лікар Маневицької РЦ ПМСД, який звітував про стан надання первинної медичної допомоги населенню району.

Головний лікар  Маневицького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Сидорук розповіла проаналізувала стан надання первинної медико-санітарної допомоги населенню Маневицького району.



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39