Нескорені духом: Як відзначатимуть 75 річницю Колківської Республіки

03 Квітня 2018, 09:10
4346

Голова Маневицької РДА Андрій Линдюк провів робочу нараду щодо відзначення в районі 75-ої річниці створення Колківської Республіки.

Участь в обговоренні взяв голова Колківської ОТГ Олександр Палінкевич. 

У район надійшов робочий план з підготовки та відзначення 75-ї річниці Колківської республіки, затверджений головою облдержадміністрації Олександром Савченком. Відповідно до нього, захід матиме не районні, а обласні масштаби. В ньому візьмуть участь ветерани ОУН-УПА з усієї області, - пише прес-служба РДА.

«Ми маємо на високому рівні забезпечити організацію заходу, медичний супровід  та правопорядок на ньому,  – зауважив Андрій Линдюк. - «Колківська Республіка» - це унікальна подія, величезний доказ про прагнення українського народу до самостійності, волі,  самоутвердження її державності.

75 років від створення – це не жалобна шана, а  гордість  за український народ, який зумів в глибокому німецькому тилу, майже на двох тисячах квадратних кілометрів, утворити острівець Української самостійної держави.

18 квітня у всіх освітніх закладах району мають бути організовані тематичні заходи для учнів. Бо для мене є абсолютно не прийнятним, що учні шкіл Маневицького району можуть не знати, у які роки відбулася Колківська Республіка. І я сам часто, особисто, буваючи у школах, запитую про цю історичну подію».

Олександр Палінкевич запевнив, що облаштування території, сприятимуть проведенню панахиди. Запросять до участі у заході трудові колективи та забезпечать охорону публічного порядку.

Захід відбудеться 18 квітня 2018 року, розпочнеться з панахиди біля пам’ятного Хреста та продовжиться біля пам’ятника «Колківська Республіка».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39