Маневиччина: Показали красу Черемського заповідника

03 Квітня 2018, 12:38
8207

Черемський природний заповідник – природний заповідник в Україні. Розташований у північній частині Маневицького району Волинської області.

Його площа 2975,7 га. Створений з метою збереження типових та унікальних природних комплексів Українського Полісся.

Заповідник розташований у північній частині Маневицького району Волинської області, на межі з Рівненською областю, за 6 км на північ від села Замостя. Він являє собою природно-територіальні комплекси, де збереглися малопорушені антропогенною діяльністю суцільні лісові масиви з унікальним еумезотрофним (перехідним, дуже обводненим) осоково-сфагновим болотом Черемське (місцева назва «Чірмуське»), в межах якого розташоване озера Черемське та Редичі.

Заповідник віддалений від населених пунктів, на його території відсутні лінії електропередач, дороги з твердим покриттям, його територія розташована в безпосередній близькості з Рівненським природним заповідником (Білоозерський філіал) i межує із 30-кілометровою зоною Рівненської АЕС (м. Вараш). Так пише про це унікальне місце Вікіпедія.

Користувач соцмережею Facebook Богдан Клімчук розмістив на своїй сторінці гарні світлини заповідника та написав «Якщо хтось вважає, що болото не красива місцина ви просто ще не побували в Черемському заповіднику.

Місцина цікава торфяним озером на острові посеред болота, до якого треба йти більше півтори кілометра по дерев'яній кладці. А ще там будинки поліських хобітів, бортні (стародавні вулики) на деревах, журавлина на трясовині і все це можна споглядати під перекличку журавлів».














1

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024