Маневицький РЦЗ: Усі, кому за 45, мають можливість отримати ваучер на навчання

03 Квітня 2018, 16:10
4101

Служба зайнятості пропонує громадянам отримати ваучер на навчання, який допоможе опанувати нову професію або спеціальність, удосконалити знання та вміння.

За ваучером можна навчатися на фахівців різних галузей економічної діяльності: сільське господарство, будівництво, харчові технології, транспорт, інформаційні технології тощо. Громадяни самостійно визначають професію або спеціальність, за якою будуть отримувати освітні послуги, а також форму та місце навчання.

Право на отримання ваучера мають всі особи віком старше 45 років, які не досягли пенсійного віку, крім зареєстрованих безробітних; особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби); особи, які звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, з числа осіб з інвалідністю; та для внутрішньо переміщених осіб.

Ваучер видається одноразово. Його вартість встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу.

Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.

За наданням додаткової інформації та отримання послуг звертайтесь в Маневицький районний центр зайнятості за адресою: смт. Маневиці вул. Луцька 14, тел. 2-14-60, 2-19-20.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром