На Маневиччині знову палала суха трава

10 Квітня 2018, 15:45
2390

Лісівники закликають маневичан дотримуватись пожежної безпеки в лісі і не палити суху траву.

Минулої суботи та вчора, 9 квітня, працівники державної лісової охорони ДП «Поліське лісове господарство» виїжджали черговим пожежним автомобілем на гасіння загорянь сухої рослинності на сільськогосподарських полях, зокрема Колківського ОТГ та Куклівської сільської ради. Про це повідомили у Волинському ОУЛМГ.

На щастя, вогонь не перекинувся з сільськогосподарських угідь на лісові масиви, відтак усе обійшлося благополучно. Втім підстав для заспокоєння лісівники не мають, оскільки тепла весняна погода сприятлива для виникнення лісових пожеж. І за умови недбалого поводження людини може трапитися непоправне.

Нестабільна ситуація, пов’язана з пожежною небезпекою, спостерігаються цими днями в Горохівському, Ратнівському, Любомльському, Турійському, Ківерцівському, Луцькому районах області. Працівники держлісоохорони підприємств ВОУЛМГ здійснюють посилену охорону лісових масивів, аби вберегти їх від можливих пожеж.

Користуючись нагодою, лісівники звертаються до громади краю з проханням відповідально поводитися в лісі на відпочинку, пікніках тощо, і  в обов’язковому порядку дотримуватись правил пожежної безпеки.

Не зайвим знову буде звернення до господарів: не паліть суху траву! Пам’ятайте: з допомогою навіть легенького вітерцю вогонь із лісогосподарських угідь може легко перекинутися на лісові масиви. І тоді є небезпека справжнього лиха, наслідки якого, на превеликий жаль,  дають про себе знати десятки років… 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024