Тимчасова зайнятість може бути стартом для отримання постійної роботи

18 Квітня 2018, 19:40
1698

Зайнятість населення - одне з  пріоритетних питань в роботі Маневицького районного центру зайнятості. 

Організація і проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру завжди займають важливе місце в низці заходів служби зайнятості.

Оскільки такі роботи сприяють пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці та забезпечують фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними постійної роботи.

Фахівці Маневицького районного центру зайнятості активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування задля охоплення непрацюючого населення громадськими роботами. Адже завдяки участі в них безробітні мають змогу не лише отримати реальний заробіток, а  й принести  користь громаді.

Протягом першого кварталу 2018 року за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевого бюджету на оплачуваних громадських роботах працювали  22 особи, вони виконували  роботи з благоустрою та впорядкування територій населених пунктів.

Прикладом активної співпраці зі службою зайнятості щодо організації громадських робіт є співпраця з Маневицькою та Колківською селищними радами, а також з Троянівською, Оконською, Лісівською та Довжицькою сільськими радами.

Враховуючи, що користь від організації таких робіт для суспільства очевидна, служба зайнятості й надалі розвиватиме співпрацю у цьому напрямі з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства.

Анюта Зеленко, провідний фахівець з питань  зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024