«Директор не просто на своєму місці, таких керівників дуже мало трапляється на українській землі», - Савченко

24 Квітня 2018, 22:05
7500

Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко побував на державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство».

Посадовець оглянув потужності виробницва та зауважив - якщо підприємство працює і розвивається, значить має доброго керівника.

Візит відбувся 24 квітня, - повідомляє ВолиньPost.

На території підприємства очільнику ОДА провели екскурсію. Нині Маневицький лісгосп» - потужне підприємство, де працює 413 людей. У минулому році реалізували продукції на 124 млн грн, а ще працівники лісгоспу посадили 680 га лісових культур.

«Маневицьке ЛГ» яке низку цехів із переробки деревини, 70% якої, до слова, експортують. Є цех із виготовлення європіддонів, які також продають за кордон. На нижньому складі відвантажують дрова «на Європу».

«Ми експортуємо дрова паливні, які ми одержуємо від рубок пошкоджених короїдом дерев - це синя суха деревина»,- розповів очільник піприємства Володимир Радіон. Левову частку дров продають до Польщі, частину відвантажують також до Австрії та Румунії. Лісівник каже, що взимку у районі вирубали 70% зараженої шкідником деревини, тож його вдалося локалізувати. Цьогоріч обсяг санітарних рубок значно зменшать.

На території підприємства також працюють консервні цехи, які виробляють майже 50 видів продукції – минулоріч реалізували продукції на 2 млн грн. До слова, лісівники пригостили Савченка березовим соком, аби він особисто оцінив якість продукту.

Маневицький лісгосп також має цех із виготовлення хвойного екстракту, який роблять із відходів з хвойних дерев. Екстракт також вийшов на ринок та вже має свого покупця - його закупляють в аптеки, а також у парфумерну галузь. 

Радіон продемонстрував і нещодавно відновлені теплиці, де вирощують троянди, матеріал для посадки та городину для потреб їдальні. Цьогоріч на території господарства заклали плантації малини та лохини, ягоди яких відправлятимуть на власний консервний цех та перероблятимуть. 

За 2017 рік підприємство сплатило 33 млн податків до бюджетів різних рівнів, серед яких 9 млн ПДФО. 

«Я працюю тут 5 рік, але я думаю що такого керівника, який би сказав, що задоволений своєю роботою повністю, важко знайти... Я наполовину задоволений, роботи ще багато», - зауважив Радіон.

Олександр Савченко після оглядин підприємства зробив висновок, що воно має перспективи розвитку.

«Кошти вкладають, це видно, будівлі ремонтують, і побутові кімнати і всі умови для людей – гроші не просто виводять із метою придбання чогось космічного. Натомість створюють нормальні умови для роботи і, напевно, ми вже починаємо знаходити відповіді на закиди, що все «пиляють», все пропало, нічого нема – лісів не буде і нічого не буде», - зауважив Савченко. Мовляв, сьогодні він особисто впевнився, що колоди, які лежать на території підприємства, пошкоджені короїдом, адже там є характерні сині прожилки. Тому Савченко додав, що, мабуть, був не повністю правий, коли докоряв митникам, що вони не відрізняють дрова від ділової деревини.

Опісля посадовець додав, що оцінив роботу керівника підприємства.

«Директор не просто на своєму місці, таких керівників дуже мало трапляється на українській землі, не тільки на волинській», - сказав Савченко. Мовляв, сьогодні він побачив підприємство, яке розвивається і має перспективу. Важливо й те, що керівник не має «рознарядки», а сам розуміє, що підприємство треба розвивати.

«В нього це виходить, і не погано», - підсумував очільник ОДА.

2

2

1

2

2

3

4


1

4

1

2

1

2

1

1

2

1

1





1

2


 

Коментарі
25 Квітня 2018, 11:31
Маневицьке ДЛГ найкраще підприємство в Україні. Велика заслуга В. Радіона,<br/> беззаперечно він МОЛОДЕЦЬ. Савченко був і на ДП &quot;Сойне&quot;. Чому несказано жодного слова про вирішення проблем цього підприємства?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024