Маневиччина: відбувся Чемпіонат Волині з водного туризму

03 Травня 2018, 11:00
2743

28-30 квітня 2018 року на річці Стохід поблизу сіл Черськ і Троянівка Маневицького району відбувся відкритий Чемпіонат Волинської області з водного туризму.

У змаганнях, організованих обласним Центром туризму, спорту та екскурсій та Волинською федерацією спортивного туризму, за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Маневицького центру творчості дітей та юнацтва, взяли участь 29 команд - 16 дитячих та 13 дорослих з різних територій Волині.

Відвідали змагання керівники органів влади - голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, голова Маневицької районної ради Анатолій Мельник, а також начальник Маневицького відділу освіти Валентина Книш.

«Вже вдруге на цьому ж місці ми організовуємо такі змагання, - зазначає директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. Дана територія має хороші умови для проведення подібних змагань завдяки природним умовам та особливостям річки Стохід з її численними руслами. Приємно, що цього року збільшилась кількість учасників. Ми плануємо розширювати географію учасників і наступного року запросити команди з інших областей України та сусідніх держав».

Організатори підготували для учасників цікаві та досить непрості дистанції. В перший день екіпажі долали на байдарках дистанцію «Спринт» зі спеціальними завданнями. Щоб пройти дистанцію, треба було не лише добре фізично працювати на веслах, а велике значення відігравало вміння орієнтуватися по карті. Серед переможців у даному були команди Старовижівського району.

Коротка дистанція «Слалом» другого дня вимагала від учасників вміння та технічну майстерність у володінні байдаркою для проходження перешкод на воді - 10 воріт у різних напрямках. Всі команди продемонстрували  хороший рівень, тому боротьба велась за секунди. На цій дистанції лідерами серед юнаків стали Максим Кузьмук та Сагаль Богдан із Старовижівського району, серед змішаних екіпажів – Анастасія Шкода та Іван Супронюк із Маневицького району, а серед дорослих - чоловічий та жіночий екіпажі з Маневицького району: Микола Ясюк та Віктор Самолюк, Ніна Ясюк та Анастасія Климчук.

«Вперше брали участь у таких змаганнях і мені та моїм колегам вони дуже сподобались, - ділиться враженнями начальник відділу екологічної освіти та рекреації національного парку «Прип’ять – Стохід» Віталій Веремчук. - Особливо цікавою була дистанція першого дня. Річка Стохід має багато русел та стариць і важливо було правильно зорієнтуватись на місцевості та вибрати шлях руху. Ці змагання якраз і  дають можливість вдосконалити свої навики орієнтування,  дій в різних нестандартних та екстремальних ситуаціях, а  також це фізичне і психологічне загартування людини».

У загальному заліку за сумою місць на двох дистанціях першу та другу сходинку турнірної таблиці Чемпіонату області з водного туризму серед юнаків очолили команди Старовижівського району – учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Сереховичі та вихованці районної станції юних туристів,  а ІІІ місце посіли господарі змагань - спортсмени села Троянівка Маневицького району. Серед дорослих екіпажів виграла команда села Троянівка Маневицького району.

Переможці та призери отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.

Змагання відбулись на високому організаційному рівні та успішно пройшли завдяки сприянню сільського голови села Троянівка Миколи Ясюка, працівників Волинського військового лісгоспу, які відповідають за рекреаційних пункт «Приборове», де розміщувались учасники.


















Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024