Проведено районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

04 Травня 2018, 16:00
2981

3 травня у лісовому масиві поблизу райцентрівського стадіону вдруге організовано і проведено районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Йдеться на сайті Маневицької РДА.

Як відомо, гра представляє собою добровільне об'єднання дітей для виконання  певних завдань, набутих учасниками в процесі занять за програмою гуртків «Джура»  та інших форм позакласної роботи  школярів, тому і підготовка команд – роїв лягла на заступників директорів шкіл із виховної роботи.

Головний суддя змагань, директор районного центру творчості дітей та юнацтва Валентина Ковальчук, відкриваючи районний етап Гри, наголосила:

  • Сьогодні ми вдруге на районному рівні проводимо гру «Сокіл» («Джура»)  відповідно до Стратегії  національно - патріотичного  виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки, яка затверджена Указом Президента України. Протягом навчального року всі мали можливість краще підготуватися і  я впевнена, що  сьогодні  ви покажете вражаючі результати. 

Валентина Миколаївна побажали прибулим командам, а це 20 роїв  із загальноосвітніх шкіл району, витримки, наснаги та перемоги найкращим.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Валентина Книш вітаючи учасників змагань наголосила на важливості в організації позакласної роботи з патріотичного та морально - етичного виховання школярів та спортивно - оздоровчої роботи. Побажала командам – роям  згуртованості у боротьбі за перемогу.

Вітали команди – учасниці: заступник військового комісара Маневицького районного військового комісаріату Олег Морозюк, заступник голови районної організації «Ветерани АТО на сході України» Руслан Шпота, директор Маневицького районного спортивно – технічного клубу товариства сприяння оборони України Василь Шелудько.

До переліку випробувань входили етапи: «Впоряд», в якому рої демонстрували навики зі стройової підготовки; «Відун»- гра-вікторина на краще знання історії України; «Рятівник»- змагання з надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт; «Перетягування линви»; командне орієнтування з технічними етапами  (участь у технічних етепах: «бігунок», «маятник», «купини», «жердини», «рух по – пластунськи», «рух на фініш», а також команди заочно готували «Добре діло» та «Ватра».

Запекла боротьба тривала між роями у процесі  проходження різних етапів випробувань. Пекуче сонце, і набридлива мошкара підсилювали той шквал емоцій радості, захоплення, неприхованого подиву в одних – в той же час - гіркоту розчарування, образи і почасти сльози – в других.

За пильним оком  суддів наглядали ще «пильніші», перевіряли достовірність протоколів самі наставники команд. Чесно і добросовісно працювала на посту медична сестра Ніна Семенюк районного центру первинної медико – санітарної допомоги.

Потомлена дітвора, затамувавши подих, в затінку чекали підсумків. І ось – суддя оголошує результати. Нагрудні медалі та переможні кубки вручила начальник відділу освіти райдержадміністрації Валентина Книш.

Рій «ВОЛЯ» (Маневицька ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім Героя України Андрія Снітка)  виборов І місце у загальнокомандному заліку (тренери команд: заступник директора із виховної роботи Алла Іщик та вчитель географії Микола Мізюк).

Рій «Козацька чайка» ( НВК «Маневицька ЗОШ І-ІІІ ст..№2- гімназія») – ІІ місце (тренер - Носкевич Микола Миколайович);

Рій «Отамани» (Куклівська ЗОШ І-ІІІ ст.) – ІІІ місце.

Окремим переможцям різних етапів змагань, а це 60 чоловік, також було вручено Грамоти відділу освіти райдержадміністрації.





1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024