Маневиччина: деяким сільрадам виділять кошти на баки для роздільного сміття

05 Травня 2018, 12:30
4832

Фінансово неспроможним сільським радам Маневицького району виділять кошти на встановлення баків для роздільного сміття.

Голова райдержадміністрації Андрій Линдюк провів виїзну нараду з сільськими та селищними головами, - йдеться на сторінці Маневицької РДА.

Основна мета – наочно побачити зроблене, проаналізувати наскільки готова Маневиччина до сортування сміття відповідно до європейських стандартів та напрацювати конкретні завдання щодо виконання в районі Закону України «Про відходи» в частині роздільного збирання твердих побутових відходів.

Всі учасники наради змогли побачити стан благоустрою та сміттєві баки для роздільного збирання побутових відходів в окремих селах Маневицького району. Зокрема, у Довжиці, Великій Яблуньці, Северинівці та Куклах. Слід зазначити, що найкращий стан благоустрою та встановлені перші сміттєві баки для роздільного сміття далеко не в тих сільських радах, які мають великі надходження до бюджету.

Своїм досвідом поділилися сільські голови Олександр Халик та Наталія Бортнік. Всі учасники наради погодились, що встановлення баків для роздільного сміття - беззаперечно необхідна на сьогодні справа, яку слід просувати в усі населені пункти району. Схвально оцінили благоустрій в селах Северинівка і Кукли. Вбачається велика щоденна робота сільського голови з населенням.

Голова РДА Андрій Линдюк пообіцяв, що сприятиме виділенню коштів з районного бюджету на реалізацію даної справи для тих сільських рад, які сьогодні фінансово неспроможні здійснити це нововведення. Також на нараду запросили підприємців, які займаються переробкою сортованого сміття в районі. З усіх запрошених прибув лише Андрій Кальков. Він розповів усім очільникам громад, яким чином надаються послуги і запросив до співпраці. 

Андрій Олександрович дав доручення начальнику управління регіонального розвитку райдержадміністрації Олександру Турику спільно з начальником управління фінансів Василем Синюком подати на розгляд сесії районної ради Програму відповідно до якої сільські ради отримають гроші.

Сільським головам встановив двомісячний термін після надходження грошей в сільську раду встановити у населених пунктах сміттєві баки для роздільного збирання побутових відходів.


























Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024