Наслідки відмови від щеплення можуть бути небезпечними для дітей, - Людмила Сидорук

05 Травня 2018, 14:30
2467

Відмова від вакцинації проти кору – це загроза не лише для власного здоров’я, а і для життя малюків до року.

Про це йшлося на нараді  Маневицької райдержадміністрації.

Головний лікар Маневицького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Сидорук Людмила Йосипівна інформувала сільських голів про роботу, яка проводиться в районі щодо запобігання кору.

Питання перебуває на особливому контролі, так як протягом року в Маневицькому районі виявлено 3 випадки захворювання на кір.

В основну групу ризику попадають ті, хто відмовилися від профілактичних щеплень, та діти до року. Головний лікар розповіла і про важкі наслідки, які спричиняє хвороба, для вагітних, шансів народити здорову дитину майже немає.

Людмила Сидорук звернулася до сільських, селищних голів з проханням проводити інформаційну роботу з населенням. Адже саме дезінформація і стає основною причиною відмов від профщеплень. Головний лікар запевнила, що вакцина, якою прививають, є високоякісною, європейського зразка, виготовлена в Бельгії.

Людмила  Сидорук завірила, що в Маневицькому районі протягом останніх 30 років не було жодного випадку, коли б прививання призвело до смерті чи інвалідизації.

Закцентувала увагу на тому, що особи, які відмовляються від профілактичних щеплень, становлять загрозу не лише своєму здоров’ю, а й в першу чергу здоров’ю та життю  дітей до року. Адже вакцину проти кору можна вводити лише після 12 місяців життя.

Щодо законодавчого поля цього питання, то звернула увагу присутніх, що з 1 вересня 2018 року діти, яким не зроблені обов’язкові профілактичні щеплення, не будуть допущені до навчання в школах.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: З 1 вересня дітей без профщеплень не прийматимуть у маневицькі школи.

Голова райдержадміністрації Андрій Линдюк наголосив, що залишається не вирішеним на сьогодні питання щодо дозволу чи заборони відкриття в літній період таборів відпочинку для дітей. І в разі, якщо ситуація з профщепленнями не покращиться, то на проведення таборування дозволи не надаватимуться.

1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024