У Маневицькому районі виявили боєприпаси часів минулих воєн

07 Травня 2018, 12:15
2318

За минулі вихідні піротехніки знешкодили 8 боєприпасів часів минулих воєн, виявлених волинянами.

5 травня піротехніки групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Волиніській області вилучили та знешкодили 2 фугасні авіабомби, 3 мінометні міни, 2 ручні гранати та 1 артснаряд, виявлені волинянами на території Любомльського, Маневицького та Ківерцівського районів, - повідомляє прес-служба рятувальників.

У лісі поблизу селища Маневичі піротехніки вилучили та знешкодили у спеціально відведеному місці мінометну міну калібру 120 міліметрів.

Крім того, співробітники ДСНС працювали у селищі Маневичі, де на вулиці Сосновій місцеві жителі під час земляних робіт натрапили на ручну гранату Ф-1. Таку ж знахідку вилучили й у селі Оконськ Маневицького району, а в селі Копилля цього ж району вони ідентифікували виявлений місцевими жителями боєприпас як артилерійський снаряд калібру 76 міліметрів.

Усі знахідки піротехніки почергово знешкодили на спеціально відведених майданчиках, а прилеглі до місць виявлення території додатково обстежили.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян при виявленні вибухонебезпечних предметів повідомляти за номером «101» або «102» та  не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Категорично забороняється такі знахідки пересувати, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось їх накривати; неприпустимо здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, оскільки такі предмети можуть детонувати будь-якої миті.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024