У Маневичах по сигналу тривоги евакуювали педагогів та школярів

09 Травня 2018, 10:00
2741

Днями у Навчально-виховному комплексі «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІступенів №2-гімназія ім.А.П.Бринського» був проведений День цивільного захисту.

Основна мета якого - відпрацювання практичних вмінь та навиків під час НС та у разі виникнення пожежі. 

День цивільного захисту розпочався із евакуації учнів та педагогів школи при сигналі безперервного дзвінка «Пожежа у школі», закріпивши навики з евакуації практично. 13-ю ДПРЧ УДСНС України у Волинській області було ліквідовано умовну «пожежу» та продемонстровано різноманітні засоби індивідуального захисту, які використовуються при різних видах ураження. 

Провідний фахівець Маневицького РВ УДСНС України у Волинській області Анатолій Слупачик провів бесіду по дотриманню правил пожежної безпеки у школі та побуті з учнями початкових класів та екскурсію в шкільне укриття. Діти навчалися користуватися індивідуальними пов’язками та протигазами.

Протягом дня були переглянуті тематичні відеофільми та мультфільми. На території школи для учнів 5-8 класів діяли радіаційний, хімічний та медичний пости, на яких представники Маневицького міжрайонного відділу ДУ Волинської ОЛЦ МОЗ України ознайомили з дозиметричними приладами, які використовуються при визначені степені ураження території. 

На медичному посту учні 5-8 класів під керівництвом шкільної медсестри відпрацьовували навики надання першої до медичної допомоги при різних видах травм. Змістовним та цікавим було проведено практичне заняття з учнями 9-11 класів під керівництвом районного хірурга, учасника АТО Павлусика А.М. Учні мали змогу навчатися надавати перше до медичну допомогу та діяти в екстремальних ситуаціях. 

А наприкінці, команди учнів 7-11 класів брали участь у естафеті з ЦЗ. Відпрацьовувалися навики одягання протигазу, подолання умовно «зараженої» території, транспортування «травмованого» і т. д. Можливо в когось щось і не вдавалося, але всі дуже старалися.

Протягом дня тривала робоча, дружня, доброзичлива атмосфера.  Керівництво та учні Навчально-виховного комплексу «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІступенів №2-гімназія ім.А.П.Бринського» щиро вдячні районним службам за сприяння у проведенні Дня ЦЗ в школі. 

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути!
















Анатолій Слупачик, провідний фахівець Маневицького РВ УДСНС України у Волинській області капітан служби цивільного захисту

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024