Маневичани ризикують життям у пошуках металу, – начальник Поворського полігону

16 Травня 2018, 19:21
2113

На територію Поворського полігона продовжують потрапляти громадяни, які нехтують безпекою свого життя та життя своїх дітей. Незважаючи на постійне проведення з боку командування авіаційного полігона роз’яснювальної роботи. 

Про це повідомив начальник авіаційного полігона Ігор Пчельніков.

Зараз на полігоні проводять військові навчання із застосуванням особового складу, військової техніки та озброєння, заходи по практичному застосуванню авіаційних засобів ураження (бомбометання, пуски ракет), стрільби з військового озброєння, знешкодження (підриви) невибухнувших боєприпасів.

Територія авіаційного полігона є забороненою зоною для населення і осіб, що не мають прямого відношення до його роботи. Вхід та в’їзд на територію заборонений. Межі полігону позначені шлагбаумами і попереджувальними знаками з написами: «Небезпечно! Територія Полігону! Проїзд і прохід суворо заборонені!».

«На територіях колишніх та діючих полігонів України, внаслідок ігнорування забороною перебування на полігонах, недопущенням збору бомб, ракет, снарядів не припиняються випадки пов’язані з травмуванням, загибеллю та притягненням людей до кримінальної відповідальності. На жаль не всі громадяни усвідомлюють небезпечність перебування на забороненій зоні та відповідальність яка настає за збір та демонтування вибухонебезпечних предметів», — інформує Ігор Пчельніков.

Так, 4 квітня 2011 року на території полігона під час пошуку металобрухту та небезпечного поводження з металевим предметом подібним на бомбу загинуло двоє жителів села Черемошне Ковельського району Волинської області.

9 серпня 2011 року в селі Поворськ від розриву вибухонебезпечного металевого предмету загинула одна неповнолітня особа та травмована інша.

Причиною загибелі та каліцтва людей стало ігнорування забороною перебування на території полігона, недопущенням збору бомб, ракет, снарядів інших металевих предметів.

«Особливо хочеться попередити шукачів «дармового» металу, які всупереч забороні заходять на небезпечну територію, видобувають вибухонебезпечні предмети, демонтують та здають в пункти прийому металобрухту. Командування авіаційного полігону попереджує, що до крадіїв металу на території авіаційного полігона будуть застосовуватись рішучі заходи у відповідності до чинного законодавства України. Шановні краяни! Не наражайте на небезпеку себе і своїх дітей! Обійдіть полігон стороною. Не підбирайте і не розбирайте авіаційні боєприпаси, незнайомі вам речі. Це небезпечно для життя і здоров’я, як вашого, так і тих, хто поруч з вами» — заклика начальний полігону.

Читайте також: Маневичан закликають остерігатися авіабомб та ракет

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром