Маневицький календар: 23 травня в історії району

23 Травня 2018, 06:45
Маневицька Районна Державна Адміністрація 2411
Маневицька Районна Державна Адміністрація

У залі засіданнь райдержадміністрації 23 травня 2011 року відбулася перша презентація чотирирічного проекту що реалізувався в Україні та Грузії.

Захід називався «Розбудова місцевого потенціалу для побутового сонячного опалення та підігріву води і термоізоляції у сільських та віддалених районах Східної Європи та Кавказу (СЄК)».

Погода: Сьогодні очікується +12°..+24°, з самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

Народний прогноз погоди: день апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

Якщо ви бажаєте привітати рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024