Колківське вище професійне училище їздило на виставку-ярмарок у Луцьк

02 Червня 2018, 10:00
3565

Колківське вище професійне училище взяло участь у святі професійно-технічної освіти Волині.

Даний захід проводиться вже 18 років поспіль.

У святі взяли участь більше 20 закладів професійної освіти області.

На виставці-ярмарку в широкому асортименті були представлені різноманітні побутові товари та вироби, домашня випічка, дачні товари, садово-парковий інвентар, сільськогосподарська продукція, вироби з металу, дерева та лози, швейні та столярні вироби, виготовлені учнями та майстрами.

Охочі могли придбати продукцію за помірними цінами.

Колківське ВПУ теж мало що показати та запрошувало до себе на навчання.

Училище готує професіоналів кухарів, кондитерів, трактористів-машиністів сільсько-господарського виробництва категорії «А1, А2, В1» на базі 9 та 11 класів.

«Наплив з кожним роком різний. На кухара завжди багато абітурієнтів, а от на тракториста менше. Особливо, важко набрати трактористів після 9 класу. Загалом, кожного року у нас стовідсотковий набір учнів – ми проводимо активну профорієнтаційну роботу», – розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Гичко Наталія.

Вона також звернула увагу на демографічну кризу в країні. Сама була свідком ситуації, коли в 11 класі однієї із шкіл навчається лише один учень, а в 9 – три хлопці. Також вона розповідає, що профорієнтаційну роботу розпочинають не лише з випускних класів. 

Колківське вище професійне училище працює навіть з дітьми третього класу: проводять екскурсії по закладу та показують майстер-класи.

Кожен працівник закладу закріплений за певною школою не лише в Маневицькому районі, а й також у Ковельському та Любешівському районах.

Багато дітей навчається з самого Луцька та Ківерець. 90% хлопців працевлаштовуютсья. Дівчат-кухарів ресторани запрошують на роботу ще наперед, до закінчення навчання.

Всі вироби виготовлені учнями під керівництвом майстрів. Три вази квітів, які стояли на столі привертали до себе увагу. Дві з них – це штучні квіти, а третя – це квіти, зроблені з цукрової пудри. Майстерність вражає. Училище старається йти в ногу з часом. У них єдиних на ярмарці були представлені на продаж макаруни.

Читайте також: Маневицький професійний ліцей їздив на виставку-ярмарок у Луцьк.














Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024